Slovenija > Komentarji in kolumne
13 ogledov

Janša = Türk

Goran Novković (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Janševi spisali slab zakon, Türk ga sledi.

Drage bralke in bralci. Opravičujemo se vam, ker smo včeraj objavili prikaz nasprotnih dejstev urada predsednika republike Danila Türka (preberete si ga lahko na www.zurnal24.si/brunarica). Žal nam zakon o medijih, ki ga je sprejela Janševa vlada, narekuje, da moramo takšno besedilo objaviti, čeprav so v njem preverjeno neresnice in zavajanja. Po zakonu namreč vsebinski razlog ne odvezuje medija od obveznosti objave takšnega teksta.

Urad predsednika republike sem v sredo sam opozoril na neresnice in zavajanja v njihovem besedilu. Predlagal sem jim, naj ga napišejo brez neresnic in zavajanja. Kljub temu so vztrajali pri objavi prvotnega besedila. Zato se pred javnostjo čutimo dolžni pojasniti, katere navedbe v besedilu predsednikovega urada ne držijo (več o tem na desni spodaj). Menimo namreč, da je urad v interesu promocije predsednika izkoristil slab zakon, ki je sicer delo njegovih političnih tekmecev.

Ministrici za kulturo Majdi Širca zato javno predlagamo, da ta primer izkoriščanja slabega zakona političnih oblastnikov upošteva pri pripravi novega zakona o medijih. Bralci si ne zaslužijo vsiljenih političnih monologov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.