Slovenija > Komentarji in kolumne
0 ogledov

Jure Zdovc – novi Srečko Katanec

Goran_Novkovic_040409_teas Žurnal24 main
Če našemu selektorju uspe, bomo videli transparent: Zdovca za predsednika.

Naši košarkarji imajo izjemno priložnost, da se v tretjem poskusu po uvrstitvi v četrtfinale zavihtijo do kolajne. Slovenijo je že zajela evforija. Vsaj za nekaj dni bomo lažje živeli zaradi igre, čeprav mnogim že primanjkuje kruha. Košarkarji so nas namreč s svojimi igrami pripeljali na rob nove športne pravljice, tokrat košarkarske.

Visoko
Seveda se še spomnimo, kako so v preteklosti klecnili pred odločilnimi tekmami. Tega nas je strah. A razlogov, da se to ne bo ponovilo, je tokrat več.

1. Selektorju Juretu Zdovcu je kljub poškodbam in drugim težavam v ekipi uspelo prežeti moštvo z zdravim zmagovalnim nabojem. Kapo dol.

2. Slovenski košarkarji so izjemno motivirani in bojeviti. Starejši igralci so motivirani že zaradi razočaranj v preteklosti. Zanje je to zadnja priložnost, zato tako zelo grizejo. Mladi košarkarji pa želijo svoje uspehe na velikih mladinskih tekmovanjih nagraditi še s člansko kolajno. Rezultat: na stavnicah smo se povzpeli na drugo mesto!

3. Razpored tekem v končnici je velik izziv. Nič ne bo slajšega, če danes naši nadigrajo Hrvaško in potem še Srbijo. Rivalstvo na območju nekdanje skupne države še tli. Če se naši uvrstijo v finale, bodo največji. Pred nekdaj srebrnimi Hrvati na olimpijskih igrah v Barceloni in pred Srbi, večkratnimi evropskimi, svetovnimi in olimpijskimi podprvaki.

Če Zdovcu to uspe, si zasluži, da ga navijači kandidirajo za predsednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.