Slovenija > Komentarji in kolumne
30 ogledov

Kaj nam je dal Franc Kangler?

Matej Košir (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zaradi nekdanjega policista iz Dupleka Slovenci doživljamo katarzo.

Franc Kangler je za to državo naredil več kot katerikoli politik doslej. Pustimo podrobnosti. Ljudje so končno postali pozorni na odklone v družbi, naučili so se jih prepoznati, nikoli več ne bodo apatično spremljali afer, ki pretresajo državo. V končni fazi je povsem nepomembno, da se je val zavedanja, da vendarle lahko nekaj spremenimo, začel z banalnostjo kot so radarji. Da ljudi niso povezali teptanje socialnih pravic, korupcija, nepotizem in kraje davkoplačevalskega denarja. Nekdo jim je očitno moral nekaj izpuliti neposredno iz žepa, da niso več nemi opazovalci tega, kar bi jih že davno moralo pognati na ulice.

Katarza. Vsaj na videz je zginila blokovska delitev. Proti vsemu prej omenjenemu protestirajo levi in desni, ne glede na to, kdo je na oblasti v Ljubljani ali v državi. Slovenci zaradi bivšega policista iz Dupleka doživljamo katarzo. Poslanci so brez glasu proti sprejeli pokojninsko reformo, včeraj so levi in desni čudežno spregledali in znova vidijo pomen v denarju za šolske malice in izobraževanje. Čas po Francu Kanglerju bo v politiki brez dvoma drugačen. Strah nas je lahko le populizma in radikalizma.

Definitivno pa bo legitimnost samo zaradi izvolitve postala preteklost, odgovornost pa ključna v prihodnosti. Nekateri so poskušali tok protestov speljati na svoj mlin, a ni šlo. Zdaj morajo začeli razmišljati, kaj lahko naredijo za državo in ne obratno, če želijo preživeti. Franc Kangler tega ni nikoli razumel, a je odigral svojo vlogo.

Komentarjev 3
  • brojci 11:02 08.december 2012.

    GOTOVI SO ITAK.

  • recesija 21:37 07.december 2012.

    Kako pa kaj tvoj "slavni" brat Darijan? Še komunicirata z Urško Čepin? :)

  • Žurnalček 01:05 07.december 2012.

    Skoren sem s stola padel , ko sem glasoval in nato pogledal rezultat ankete ! Blo je 100% za NE. Zdaj pa , če sem jaz skoraj s stola padu , kva se je in kam so padel taki kot ...prikaži več so Furer, Dolenjak, Meninger, Tanko črevo , Belač , Belousova, Adamova, Logoped in bratovščina, k so videl , da ni konca in da je njihov konec na koncu ! Jutr bo siguren kdo od njih z gipsom pršvedlov v Hyde park !