Slovenija > Komentarji in kolumne
11 ogledov

Končno konec spora o oslovi senci

Škoda le, da se ni Alenka z Angelo dobila že pred dvema mesecema.

Janez Zalaznik | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Danes je moralo težko biti Alenka Bratušek. Eno leto nas je prepričevala, kako uveljavitev fiskalnega pravila v letu 2015 ni mogoča. Pred slabimi desetimi dnevi je vlada sprejela osemstransko utemeljitev, zakaj bi bila to "samouničujoča strategija". In vodja njene poslanske skupine je strašil, da v tem primeru ne bi potrebovali trojke, ker bi bila trojka kar Alenkina vlada. Pa pride Alenka iz Bruslja, kjer se je srečala tudi z Angelo Merkel in pove, da bomo fiskalno pravilo uveljavili kar z letom 2015. Res neverjetno! Angela Merkel je z razlogom najvplivnejša ženska na svetu. Škoda le, da ni Alenka na sestanek k njej odletela že pred dvema mesecema.

Zamera. Janezu Janši sem zameril, da je rušil Svetlikovo pokojninsko reformo, ko je prevzel vlado, pa jo je izvedel. Čeprav je najbolj potunkala tiste, ki smo študirali, sem jo podpiral. Alenki Bratušek zamerim, da je najprej ostro kritizirala, nato pa kot briljantne rešitve posvojila slabo banko, državni holding, privatizacijo, znižanje plač v javnem sektorju, zdaj pa še fiskalno pravilo in reze v šolstvu. Njena edina izvirna ideja je bil krizni davek in reševanje podjetij z davkoplačevalskim denarjem. Čeprav se mi ob njenih obratih bruha, ukrepe še vedno podpiram. Ni druge možnosti. Za razliko od protestnikov proti fiskalnemu pravilu mi je domača logika, da lahko porabimo toliko, kolikor imamo. Kar pa hkrati ne pomeni, da se strinjam s tem, kako to, kar imamo, razdelimo. In da lahko politiki, kadar so v opoziciji, govorijo, kar jim pade na pamet.

Komentarjev 1
  • Koka 07:45 25.maj 2013.

    O.K. pa razumi če lahko ;)) Janševa vlada je sprejela ukrepe , ki jih je pred tem rušila z vso silo ( pokojninska reforma, reforma dela ... ) , vlada Alenke Bratušek pa sedaj kot po tekočem traku sprejema vse, ...prikaži več, kar je pripravila oz. predlagala Janševa vlada, le da to pred meseci ni bilo sprejemljivo, oz, je bilo napadeno z vsemi topovi - napovedani so bili referendumi , razne kvazi vstaje po Sloveniji, spremenilo pa se ni nič, le zapravljali smo dragocen čas, med tem pa strmoglavili na dno . Hvala za takšne politike, pa naj si bodo iz levega ali pa desnega pola - BUTALE ! Kvazi ustajnikom in njihovim gorečim podpornikom , pa dober tek, kar ste skuhali sedaj pojejte !