Slovenija > Komentarji in kolumne
8 ogledov

Končno pomagajo tudi politiki

Vzkliki Slovencev dosegli srca tistih, ki bodo s spremembo zakona nasitili tisoče otrok.

Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Trpinčenja otrok in kratenja njihovih pravic so se naveličali tudi naši politiki. Naposled so le priznali, da so tudi med nami lačni otroci, ter napovedali site in zadovoljne obrazke. Že v četrtek smo pisali o ugotovitvi ministrstva za delo, da je cenzus za šolsko prehrano prenizek; to pomeni, da ima subvencionirano šolsko hrano premalo otrok. Cenzus na ministrstvu za izobraževanje že popravljajo, kaj sledi, bodo povedali šele konec novembra. V petek pa je poslanska skupina SD v parlamentarno proceduro vložila predlog novele zakona o šolski prehrani, ki naj bi zagotovil vsem otrokom vsaj en obrok med poukom. Želijo si, da bi zakon začel veljati že 1. januarja, višino subvencije pa bi vezali na razrede otroškega dodatka. Zdaj ima po njihovih podatkih pravico do subvencionirane malice 28.233 otrok, do kosila pa 13.058 otrok. S spremembo zakona bi imelo subvencionirano malico 244.713 otrok.

Dobrosrčnost

Kljub nespametni potezi politikov, ko so letos ukinili splošno subvencijo za šolsko prehrano, otroci v šolah dobijo malico, trdijo ravnatelji. Za nekatere je to edini obrok v dnevu, česar se zavedajo tudi šolniki. Za obroke lačnih malčkov, otrok in mladostnikov so poskrbele tudi dobrodelne organizacije, pogumni ljudje in dobrosrčni donatorji, ki najpogosteje tudi sami živijo v pomanjkanju. Dobrosrčnost in vzkliki Slovencev so končno dosegli srca tistih, ki bodo s preprosto spremembo zakona nasitili tisoče otrok in nasmejali mlade obrazke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.