Slovenija > Komentarji in kolumne
11 ogledov

Koruptivne vedno ujamejo pomotoma?

slovenija 21.01.13, Anja Zupanc, novinarka, Zurnal, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Politiki, če se res tako iskreno želite boriti proti korupciji, kot poudarjate, začnite pri sebi.

Resnično več kot skrajni čas bi že bil, da vsi nekdaj cenjeni in vplivni politiki, gospodarstveniki in drugi veljaki, ki so jih ujeli med kriminalnimi podvigi in jim zdaj sodijo, enkrat za vselej nehajo krivdo za to valiti na vse druge okoli sebe. Dragi predsedniki političnih strank, poslanci, odstavljeni direktorji in njim podobni: če prejmete denar od kogarkoli zato, da mu v zameno priskrbite dobro plačan posel, to pomeni, da vas je ta podkupil. Pa še podjetje ali državno ustanovo, ki jo vodite oziroma zastopate, ste s tem oškodovali!

 

Konstruktov ni. Zato nehajte že enkrat slepiti ljudi, tistih, ki so vas izvolili in vam zaupajo. Če vas je policija ujela in aretirala s kuverto denarja v roki, vas je zagotovo šele po tem, ko vam je dolgo sledila, vam prisluškovala in tako zbrala dovolj dokazov, da ste podkupljivi. Nikakor pa ne zato, ker bi se vaši politični nasprotniki dolga leta skrivaj sestajali in načrtovali zaroto proti vam. V vseh teh letih niti en vplivnež, ki so mu sodili zaradi korupcije, ni znal razložiti, kaj politični konstrukt sploh pomeni. Eden od prvih, ki ga je v svoj zagovor ponudil na sodišču, je bil Ivan Zidar v procesu Čista lopata. S tem je sprožil plaz. Naenkrat nihče ni bil ničesar kriv. Zato politiki, če se res tako iskreno želite boriti proti korupciji, kot poudarjate, začnite najprej pri sebi in bodite zgled. S tem boste vrnili tudi zaupanje v delo policije in tožilstva, ki ljudi preganjata z dokazi, ne s konstrukti političnih strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.