Slovenija > Komentarji in kolumne
18 ogledov

Kriminalci si znajo izbrati pomočnike

Anja Zupanc, novinarka Žurnala24. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
... strokovnjake, ki vedo, brez katerih dokazov sodišča ne morejo obsoditi.

Policistu zagotovo ni prijetno v raztrgani trenirki na ulici kot narkoman prositi za čisti odmerek kokaina. Če prodajalec ve, da je umazana trenirka le krinka, pa je to za policista pod njo smrtno nevarno. In tokrat je diler že mesece poznal policistovo pravo ime, policijski naziv, naslov in imena družinskih članov.

Po drugi strani pa za prodajalca ni večjega olajšanja, kot da je o policijski pasti pravočasno obveščen. Da njegovi pajdaši izza vogala za vsak slučaj z nabito pištolo kot v tarčo namerijo v policijsko glavo.

Kazen. Da bi drogeraški posli potekali nemoteno, je za preprodajalca ob njegovih vrtoglavo visokih zaslužkih verjetno res ugodnejše, da v policijskih ali sodnih vrstah poišče nekoga, ki ga bo zanesljivo in vestno opozarjal na vse pasti.

Prav tako ni nič novega, da pajdaš kriminalne združbe prek študentske napotnice dela na sodišču – bili so že štirje primeri. Ali pa se spomnimo kurirja, ki je za primerno plačilo zalagal sodne spise, da so zastarali.

Če delodajalec ni jasnoviden, zagotovo ne more vedeti, da namerava primerno izobraženi in nekaznovani študent zaposlitev zlorabiti v lastno korist. Če že tipkaš sodne odredbe in imaš vanje vpogled – kaj je lepšega kot v petih minutah zaslužiti dvakratnik plače.

Ostaja pa upanje, da bo vsaj zadnja kriminalno-sodna naveza kaznovana in bo kazen odvrnila tiste, ki so že pomislili, da bi si dodatek k plači služili z založenimi spisi ali izdajo tajnih podatkov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.