Slovenija > Komentarji in kolumne
6 ogledov

Megla v Jek

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Vedno povejte resnico, različne informacije vzbujajo nezaupanje.

Jedrska elektrarna Krško pravi, da je vse v redu. Uprava za varstvo pred sevanji pa, da je bilo šest delavcev izpostavljenih sevanju, vendar so bile doze majhne. Vendarle se širijo drugačne informacije, po katerih so bili trije huje zastrupljeni med popravili. Kaj je torej resnica? Glede varnosti objekta, ki je tako izpostavljen očem javnosti kot je Jek, ne sme biti nobenega dvoma. O vsakem dogodku, pa naj  bo še tako majhen, bi morali odgovorni v Krškem povedati  resnico, da preprečijo pojavljanje dvomov in govoric.

Takoj, ko se okoli takšnega objekta splete megla govoric, je dogajanje že ušlo izpod nadzora in so dogodki v njem prepuščeni ugibanjem. Ta pa strah pred jedrsko energijo po nepotrebnem povečujejo. Gre za energijo prihodnosti, ki nam lahko pomaga v prehodnem obdobju opustitve fosilnih goriv, ampak svojo vlogo v tem procesu lahko opravi samo ob polnem zaupanju javnosti. Iskreno upam, da odgovornih v Jedrski elektrarni Krško resnica ne bo ugriznila v zadnjo plat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.