Slovenija > Komentarji in kolumne
0 ogledov

Mislili so, da iščejo 'črne' zidarje

Suzana Kos (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Preiskavo v Luki Koper malokdo jemlje resno. Časa za skrivalnice je bilo dovolj.

Ko so kriminalisti prišli do hiše Milana Pučka, enega od treh glavnih osumljencev iz luške uprave, so vsi najprej mislili, da so policisti prišli preverjat, ali ima morda luški direktor na delu zidarje na črno. Podobna preiskava je namreč nedavno doletela enega od njegovih sosedov in prihoda policistov nihče ni vzel prav resno.

Ažurnost

Na splošno prevladuje vtis, da je vodstvo Luke mirno; če je bilo treba kaj skriti, je bilo to že tako narejeno. Mediji smo namreč že mesece pred akcijo policistov pisali o nepravilnostih, ki naj bi se dogajale v tem še zadnjem primorskem gospodarskem paradnem konju. Zato tudi ne čudi komentar iz krogov blizu vrha Luke: ''Kar malo sem si oddahnil, ko sem videl seznam zadev v preiskavi. Najprej sem se ustrašil, da gre za kaj novega.'' V preiskavi je sicer za okoli 170 milijonov evrov različnih poslovnih odločitev – večino so jih blagoslovili nadzorniki.

Od prvega nadzornika včeraj ni bilo glasu. Sploh pa so se do zdaj nadzorniki v obalnih podjetjih klavrno odrezali, pa naj gre za primer propadlega Istrabenza ali obglavljene Intereurope. Sicer pa – kakšna je že realnost? Člani uprav in nadzornih svetov so odškodninsko odgovorni za slabo delo, a do zdaj tega ne upniki ne lastniki niso zares zahtevali. Edini sodni epilog v Sloveniji se je zgodil v nekdanji koprski družbi Inde. Drugače pa za zapahe romajo predvsem kurji tatovi, tisti pri koritu pa navadno odhajajo v bolj oddaljene eksotične kraje. Na dopust, seveda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.