Slovenija > Komentarji in kolumne
5 ogledov

Nebrzdano trošenje Širce in Cvikla

Borut Hočevar, Žurnal24 (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Medtem ko se ustavlja rast plač in pokojnin, Širca zapravlja za grafično podobo.

Kot da bi vlada obubožanim in besnim Slovencem mahala z rdečo zastavo pred nosom! Ministrica za kulturo Majda Širca bo namreč te dni odprla prijave na razpis za novo celostno podobo. Ministrstva bodo dobila nove simbole. Uslužbencem na taistih ministrstvih pa bodo vsak hip zamrznili plače.

Upadla bo tudi realna vrednost pokojnin in socialnih pomoči. Slovenija hrope zaradi recesije, vlada pa nebrzdano razmetava proračunski denar.

Ultrapotratno.
Strošek za novo grafično podobo ministrstev namreč ni edini nesmiseln izdatek Pahorjeve vlade. V torkovem Žurnalu24 smo poročali, kako bo vlada razdelila skoraj 400 tisoč evrov. Generalni sekretariat pod vodstvom Milana M. Cvikla med drugim predlaga, da za obnovo terase v protokolarni ljubljanski Vili Podrožnik namenijo 50 tisoč evrov, za nekakšen šotor 70 tisočevrov in tako naprej.

So Pahorjevi uradniki izgubili občutek za stvarnost? Se Širca, Cvikl in njima podobni sploh zavedajo, da je vlada v zadnjih dneh napovedala zategovanje pasu 700, 800 ali celo več tisoč državljanom: javnim uslužbencem, upokojencem, prejemnikom socialnih pomoči? Ti ljudje bodo s težavo gledali nepotrebno zapravljanje, medtem ko bodo sami preštevali cente za nakup krompirja in zelja.

Premier, ustavite divjanje vladnih izdatkov in umirite svoje nebrzdane uradnike. Širca, Cvikl in podobni s svojim ravnanjem obubožane državljane neposredno spodbujajo k uporu na ulici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.