Slovenija > Komentarji in kolumne
18 ogledov

Nekoč bolnišnice, danes skakalnice

Borut Hočevar. Saša Despot
Kamorkoli pogledaš, so težave in nepravilnosti pri gradnji športnih objektov.

Kje se dela bolj po domače z javnim denarjem kot pri gradnji športnih objektov? Nepravilnost, malomarnost, zlasti pa negospodarnost so postale pravilo. Gradnja športnih objektov postaja tako sporna dejavnost, kot je bila pred nekaj leti gradnja zdravstvenih ustanov

Danes poročamo o zamudi in celo o sumu ponarejanja dokumentov pri gradnji razsvetljave kranjskih skakalnic. Ne glede na to, kako se bo predkazenski postopek končal, pa je sporno, kako so pristojni na smučarski zvezi obravnavali javni denar. Ker ga niso v roku porabili, so ga "skrili". Za čas, ko ga bodo potrebovali. Preseneča zlasti lahkotnost takšne odločitve.

Nepravilnosti vsepovsod. Ne preseneča pa, da sploh imajo težave. Kamor pogledamo, so težave pri gradnji športnih objektov.

Stožice. Katastrofa z univerzijado. Napovedovanje finančnih težav pri gradnji športnih dvoran za evropsko košarkarsko prvenstvo, recimo na Ptuju. Opozorila pred predimenzioniranim nordijskim centrom v Planici: strokovnjaki pravijo, da bi lahko zgradili kakšno skakalnico v Planici manj, namesto nje pa kakšno skakalnico bližje večjim mestom, kjer bi jo pogosteje uporabljali. Recimo za treninge mladih.

Preseneča, kako lahkotno je minister Lukšič ta teden organizatorjem univerzijade obljubil denar. Uvedba temeljitega nadzora nad porabo denarja pri športni gradnji je zagotovo ena od nalog prihodnje vladne ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.