Slovenija > Komentarji in kolumne
18 ogledov

Nikar ne zgorite konec tedna!

Ko nekomu zgori dom, bi gasilcu dal še tiste evre, ki bi mu jih sicer vzel.

Anja Zupanc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Ne predstavljam si, da bi ponoči ali konec tedna doma zagorelo in bi gasilce dočakala več kot pol ure za tem, ko bi jih klicala na pomoč. In da bi gasilci morali iz svoje baze do mojega doma prevoziti skoraj 30 kilometrov samo zato, ker bližje ne bi bilo na intervencijo pripravljene nobene gasilske ekipe. Tega si ne znajo predstavljati niti gasilci sami, čeprav menda država v tem množičnem zategovanju pasu razmišlja celo o tem, da bi delno ukinila dežurstva. Tako celo med gasilci samimi že kroži šala, naj tisti, ki domnevajo, da bi jim lahko zagorelo v terminih, ko bi dežurstva na centrih za obveščanje ob nesrečah ukinili, raje pokličejo na kak drug, večji center že dobre pol ure pred požarom.


Varčevanje. Vsekakor je treba varčevati. Ampak vsaj varčujmo tam, kjer lahko. Mar ni to čisto preprosta logika? Dvomim, da bi čisto običajna slovenska gospodinja s povprečnimi mesečnimi družinskimi dohodki v nedogled najemala pomoč hišne pomočnice, ki bi se vozila iz 40 kilometrov oddaljenega kraja samo zato, ker bi bilo njeno delo za nekaj evrov na uro cenejše kot delo neke pomočnice, ki živi v sosednji ulici. Verjetno bi najela tisto nekaj evrov dražjo, ki ne bi zaračunavala še visokih stroškov za to, da pride delat. S čim pa bi privarčevali, če bi moral gasilec prevoziti 30 kilometrov, da bi prišel pogasit moj dom? Iskreno ne razumem. Sploh če pomislim, da je gasilska baza v sosednji ulici. Plačala bi jih tudi sama, če bi bilo treba.

Komentarjev 2
  • Kitty D'Curious 17:43 14.oktober 2012.

    zanimivo, da avtorica članka sanja o "običajni slovenski gospodinji s povprečnimi mesečnimi družinskimi dohodki", ki najema gospodnjsko pomočnico!najbrž gospa živi v neki vzporedni dimenziji, kjer si običajne gospodinje to lahko privoščijo. sama ne poznam niti ene, večinoma imajo gospodinje ...prikaži več zadnje čase težave že tisti mesec, ko je treba registrirati avto in plačati malico za otroka..sicer bo pa najbolje, da čimbolj varčujemo pri šolstvu, ker je izobrazba čist brezveze, in pri civilni zaščiti, zdravstvu ter gasilcih. "višek" denarja pa lahko porabimo za oboroževanje naše super vojske, da se bomo lahko ustrelili še v koleno, ko ne bo za hrano (v glavo ne bi delovalo, ker smo zgleda vsi brez možganov). malo morgen.

  • linka 07:29 02.oktober 2012.

    pri nas je pač NAROBENSVET