Slovenija > Komentarji in kolumne
21 ogledov

Novi fiasko četice, s cunamijem vred

Stroka in občine ogorčene, minister Černač pa: Gre za pretiravanje in odvečno skrb.

Suzana Kos  | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš
V soboto je začela veljati nova vladna uredba o enostavnih in nezahtevnih objektih, ki je razburila občine po vsej državi, vso krajinarsko, urbanistično, arhitekturno in ne vem kakšno še stroko; piranska občina je napovedala ustavno presojo uredbe, saj naj bi šlo za največjo tiho legalizacijo črnih gradenj v zgodovini Slovenije in naj bi bila izjemno škodljiva za dolgoročni razvoj države. Minister odhajajoče Janševe četice Zvone Černač, ki jih je v zadnjem času pihnil kar nekaj in na Obali s svojimi izjavami povzročil pravi mali revolt (govorimo o mizernosti Luke Koper ali neupravičenost gradnje drugega tira), pa je tudi tokrat prepričan, da gre za pretiravanja in da je skrb povsem odveč.

Kdo je tu nor?

So vsi protesti torej zgolj posledica nastrojenosti do vlade, ki si v zadnjih vzdihljajih brez sramu privošči pravi kadrovski cunami ter je resnično žalosten pokazatelj stanja duha naše družbe, nizke politične kulture in (ne)moralnosti časa, v katerem živimo? Ali gre pač preprosto le še za enega v vrsti fiaskov vladajoče politične garniture, kot je bil tudi tisti s proračunskim varčevanjem v slogu “naj stane, kolikor hoče” in ki je v dodatno mizerijo pahnil stotine upokojencev, ki so jim znižali pokojnine, ker so delali (tudi) v republikah nekdanje skupne države. Ali pa sprememba v okviru pokojninske reforme, ki je dodatno zatravmirala brezposelne s potrojitvijo višine prispevka za prostovoljno pokojninsko zavarovanje. Zdi se, da izbranci ljudstva delajo več škode kot koristi; zadnjo pa predvsem zase.

Komentarjev 2
  • Merkava4 20:40 17.marec 2013.

    Kdo je tu nor? Odgovor ste dala sama s svojim člankom - vsi ki imamo malo več spomina kot kura, se spomnimo 183 menjav (po števcu) Pahorjeve vlade, gangsterske delitve energetike (zares - ZL), pa me zanima naslov vašega članka, ...prikaži več ki je to sploh omenil - da ne rečem "da ga je taaakoooo skrbel skupni blagor"..????

  • nina 23:29 14.marec 2013.

    naj se pridružijo Hildi Tovšak saj za drugam tudi niso tam ne bodo delali škode.Banda pokvarjena nič sposobna,krasti,goljufati,lagatii in narod zavajati.