Slovenija > Komentarji in kolumne
16 ogledov

Od velikega junaka 
do bedaka

Igor Kovačič Saša Despot
Navijače boli predvsem to, kako se je od izbrane vrste poslovil Erazem Lorbek.

“MVP, MVP ...” je odmevalo v Katovicah, ko je bil pri žogi Erazem Lorbek. Le slabi dve leti pozneje je isti igralec na črni listi istih navijačev. Od junaka do bedaka! Razlog? Druga odpoved v dveh letih. Najprej je bila kriva utrujenost, zdaj zahteva Barcelone, naj ne igra, ki pa so jo v tem klubu zanikali. Po govoricah in mnenju mnogih naj bi nov nenastop zakuhal Erazmov oče Radovan, a kljub vsemu je tokrat Erazem tisti, ki je (zadnji) brcnil v temo. V tem primeru bi moral eden izmed naših najboljših košarkarjev zamenjati svetovalce. Če je poslušal takšen nasvet, potem se je sam ustrelil v nogo. Če se izrazim bolj košarkarsko, je v zadnjem napadu svoje ekipe pri zaostanku za točko zgrešil zicer. In to sekundo pred koncem dvoboja.

Zamujeno. Prav to, da je selektorju Božidarju Maljkoviću svojo odpoved sporočil tik pred dvanajsto, je le še prililo olja na ogenj. Za Bena Udriha se tako namreč že vsaj pol leta ve, da ne bo igral, prav zato pa tudi ni bil deležen glasnejših kritik. Erazem pa se bo trenutno težko v miru sprehodil po ulici. V času, ko nekateri težko pridejo do kruha in si zato želijo vsaj iger, je pač zamudil čas za odpoved. Da je ujezil mnoge, ki bi mu prej jedli iz roke, bo morda spoznal že na prvi evroligaški tekmi, ko Barça prihaja v Stožice. Gregor Fučka bi mu lahko o tem marsikaj povedal. Erazem, nekateri navijači te niti ne želijo več v reprezentanci! Če si to želel, ti je uspelo, če pa želiš igrati na EP 2013, te čaka veliko dela. A zadnjo besedo bo imela KZS, kjer pa verjetno trenutno nisi najbolj priljubljena oseba. Ne ti, ne oče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.