Slovenija > Komentarji in kolumne
15 ogledov

Pahor Lahovnikovega pisma ni prebral?

Ksenija Koren (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tako kot stvari trenutno stojijo, bo novi minister kar šef Ultre Miloš Urbanija.

Premier Borut Pahor ima res lepe bele zobe. Ampak včeraj jih ni nosil tako sproščeno kot po navadi. Veliko bolj mu pristoji, kadar jih kaže pri nasmejanih ustih, kot včeraj, ko jih je opazno stiskal. Zlasti v trenutku, ko je na veliko hvalil Gregorja Golobiča, kako dober minister je in kako resor pod njim cveti.

Ko je človek to poslušal, je dobil občutek, da so v Pahorjevem kabinetu Lahovnikovo (tako prvo kot drugo) pošto sicer prejeli, po predpisih poštempljali in razposlali medijem. Ampak prebral je ni nihče, še najmanj premier. Bolj verjetno mu je zgolj kdo strnil ministrovo odločitev. Prvič v slogu, da se mogoče ne bo šel več. In potem drugič, da se pa zdaj res ne gre več. O razlogih, zakaj se je Lahovnik tako odločil, kdo je vzrok, pa se je zdelo, da Pahor ne ve prav veliko. Tako kot o tem, kaj počnejo njegovi podrejeni.

Laž

Včeraj je postalo jasno, da je Lahovnik celo leto stiskal zobe in ni želel ziniti, kar so čivkali že vrabci na strehi. Da je Golobič o svojem lastništvu v Ultri lagal. Kaj in kako hudo se je dogajalo, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih tednih. Modro bi bilo, da bi se dal o zadevah bolj podučiti tudi premier Pahor. Glede na to, da je včeraj dejal, da Lahovnika šteje med svoje prijatelje, morebiti kar pri njem.

Enako pomembno je, da se pri kadrovanju novega gospodarskega ministra vnaprej pozanima, kdo so kandidati, kaj počnejo in kaj so počeli. Če bodo stvari ostale takšne, kot so, bo namreč minister postal kar Miloš Urbanija, vrhovni šef Ultre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.