Slovenija > Komentarji in kolumne
14 ogledov

Pahor menedžer, Janković berač

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Preobrat. Pred časom se je ugibalo, da bo Janković kot premier 
izrinil Pahorja. Zdaj Pahor rešuje župana.

Si je kdo pred pol leta mislil, da bo videl Zorana Jankovića po kolenih se plaziti pred Borutom Pahorjem? Tisto so bili dnevi, ko se je kalkuliralo, kako se bi v Pahorjev premierski fotelj zavalil Janković. Ker da on je pravi menedžer in nas lahko spravi iz krize, Pahor pa tega ne zmore.

Okej, ali nas Pahor zmore spraviti iz krize, še ne vemo. Je pa Jankovićev imidž vrhunskega menedžerja izpuhtel z milijončki, za katere se je zakalkuliral, ko se je lotil investicije Stožice, in ki jih danes nima.

Dokazal je, da o politiki nima pojma. Ni politik in ne zna delovati kot politik. Ko je vzkipeval in prekipeval, ker mu je Janševa vlada priščipnila financiranje, je v kontekstu spopada med političnimi nasprotniki delovalo logično.

Ko danes na državnih prireditvah in celo strankarskih piknikih SD leze za Pahorjem in berači za denar, pa deluje že patetično. Po imidžu politika si je zapravil še staro slavo sposobnega menedžerja. Pokopala ga je lastna velikopoteznost.

Izbrisala ga sicer še ni, res je malo verjetno, da bi ostal brez novega županskega mandata v prestolnici. Kaže, da bo Jankovića rešil Pahor, čeprav se je še nedolgo nazaj levica želela rešiti Pahorja. Seveda Pahor s tem, ko rešuje Jankovića, ne dela samo zase, ampak dela za levico.

Če bo v Stožice kot investitorja pripeljal Libijce in Gadafija, bo s tem sicer rešil Jankovićeve podizvajalce. Ampak ker je Janković s svojo nerealnostjo pri načrtovanju točno te ljudi pahnil v škripce, naj Pahor skupaj z investitorjem Jankoviću prinese še list papirja s klavzulo, da ne bo več kandidiral.

Potem pa ga lahko zaposli v oddelku za državne spomenike, saj je Janković dokazal, da je odličen za postavljanje spomenikov. Če je stadion postavil sebi, bo moral z investicijo Gadafija prepustiti tudi pravico do poimenovanja stadiona.

Naj se imenuje Stadion dveh kamel. Med stadionom in nakupovalnim centrom pa naj postavijo še hlevček, v katerem bosta dobili domovanje Pahorjevi kameli. Po karanteni v Kanadi bosta kmalu iskali domovanje v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.