Slovenija > Komentarji in kolumne
17 ogledov

Poslanska stanovanja? Pa kaj še ...

Ubožčki si pri povprečni plači 4.500 evrov ne morejo privoščiti ekonomske najemnine.

David Jug (Foto: Boštjan Tacol) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Je 500 evrov, ki bi jih morali poslanci plačati za najemnino, kakršna velja na trgu, zanje previsok strošek? Vinko Gorenak namiguje, da država na račun višjih najemnin za poslanska stanovanja ne bi obogatela. Sprašujem se, ali spoštovani poslanec ve, da znesek, ki ga plačuje zdaj, ne zadostuje niti za sprotna popravila, kaj šele za obnovo njegove garsonjere.

Daleč od tega, da bi bil apologet študentov, a dejstvo je, da tisti, ki se jim ni uspelo prebiti v študentske domove, za prenočišče v Ljubljani plačujejo ekonomsko ceno. Zakaj že moramo poslancem najemnino za stanovanja plačevati davkoplačevalci?

Za in proti. Eden od argumentov, ki sem ji slišal v prid subvencioniranim cenam za izbrance ljudstva, je njihova varnost, češ da tako vanje ni mogoče namestiti prisluškovalnih naprav. Na delo špicljev se sicer ne spoznam najbolje, ampak po razvoju tehnologije sodeč lahko dandanes prisluškujejo, ne da bi v stanovanje sploh vstopili. Mar ne?

In če se pod nobenim pogojem nočejo odpovedati službenim stanovanjem, me zanima, ali morajo res prebivati na najelitnejših lokacijah Ljubljane, v samem središču prestolnice. Drži, da zdaj ni najprimernejši čas za prodajo nepremičnin, pa vendar sem prepričan, da bi lahko kakšen kilometer iz centra zanje dobili cenejše in novejše bivališče.

No, vsaj to omejitev imajo, da vanj ne morejo preseliti cele družine.

Komentarjev 2
  • Rav Rudolf 13:57 16.januar 2012.

    nezaslišano koliko ugodnosti imajo poslanci, čemu ?dohodke imajo visoke, morali bi biti vzgled ljudem, ki so jih izvolili !poleg ostalih ugodnosti imajo na pol zastonj prehrano, stanovanje, tako da jim ni problem varčevati, istočasno pa pametujejo kako naj ...prikaži več raja varčuje, ki se prebija iz dneva v dan, da pride do konca meseca! grozljivo, še malo pa bo raja vstala, prišlo bo do organiziranega upora !

  • Tomislava Ule 21:35 12.januar 2012.

    Poslancem je težko plačati visoke najemnine, ker so plačani iz naših žepov. Upam, da njihovim otrokom, ko pridejo v Ljubljano, seveda ko ne bodo očetje več poslanci, zaračunamo 2 krat več, samo, da zvemo, da so otroci poslancev