Slovenija > Komentarji in kolumne
0 ogledov

Pred Slovenijo padajo legende

Goran Novković (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main

Ko se je leta 1999 Slovenija prvič uvrstila na na EP v Belgiji in na Nizozemskem, je z Ukrajino padla tudi prva legenda – Andrej Ševčenko. A verjeli smo, da smo imeli srečo in da se kaj takšnega lahko zgodi enkrat v 50 letih.

Leto pozneje sem na EP v živo spremljal tekmo v belgijskem Charleroiju proti Jugoslaviji. Z nami sta bila tudi srbska poslovneža, ki sta se pred tekmo petelinila, da nas bodo zgazili. Pa je Zahovičeva četica povedla s 3:0. Skoraj bi padlo moštvo legendarnega Siniše Mihajlovića, če ne bi naši popustili. Rezultat: 3:3. Ko smo izpadli, smo mislili, da je pravljice konec.

Toda čez dve leti je bila Slovenija že na SP v Južni Koreji. Tja so se naši fantje prebili prek Romunov legendarnega selektorja – Gheorgheja Hagija. Kako se je končalo, vemo. Bolje, da pozabimo. In takrat tudi smo, kajti že spet čez dve leti smo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na novem EP poskusili poraziti Hrvate. Žal nas je izločil Srb v dresu ognjenih, legendarni Dado Pršo. No, vseh legend pač ne moremo poraziti.

Cene. V teh dneh smo že četrtič v desetih letih evforični. Vstopnice se za sredin obračun proti Rusiji, ki bo v Mariboru, prodajajo že po 110 evrov. Do kam bodo cene segle, če naši fantje jutri v Moskvi iztržijo ugoden rezultat, lahko samo ugibamo.

Pravljice je res konec. Slovenci zdaj verjamemo v naš nogomet. Pa čeprav je ruski zvezdnik Andrej Aršavin na trgu vreden toliko kot vsa naša reprezentanca. Pa kaj! Če sta padla Ševčenko in Hagi, ni razloga, da ne bi padel tudi Aršavin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.