Slovenija > Komentarji in kolumne
13 ogledov

Pri Pahorju ženske nosijo hlače

novković goran boÅ¡tjan tacol Žurnal24 main
Zdi se, kot da bi bili moški v vladi še vedno v hotelu Mama. Ženske so v akciji.

Kdaj ste nazadnje videli Gasparija, Križaniča ali kakega drugega ministra v največjih kriznih vlogah? Najtežje delo za Pahorja na prvi frontni črti opravljajo ženske. Za Irmo Pavlinič Krebs je težko obdobje pogajanj s sindikati, ki jih bo iz ozadja verjetno vodila še naprej. Pa čeprav bo vlogo prve pogajalke pred napovedano stavko javnih uslužbencev prevzela generalna sekretarka Pahorjeve vlade Helena Kamnar. Prav za Kamnarjevo velja, da je veliko dela na ministrstvu za finance opravila že za časa finančnega ministra Gasparija, prav tako pa tudi za zdajšnjega finančnega ministra Križaniča. S slednjim se nista razumela. Pa jo je vzel Pahor, da bo delala zanj, tokrat v tandemu z Irmo Pavlinič Krebs, ki so jo sindikati zasovražili, Helena Kamnar pa jim deluje blagodejno.

A verjetno se motijo. Kdor pozna Heleno Kamnar, ve, da je izjemno prijazna oseba, a ko se je treba pogajati o številkah, jih ima v malem prstu. Morda bo zato sindikatom celo težje. Še zlasti, ker so javni uslužbenci med seboj razdvojeni. Eni bi stavkali, drugi ne. Verjetno ne toliko po zaslugi vlade, ampak po zaslugi krize. Bolje vsaj takšna plača v žepu kot pa stavka.

Po moško. Irma Pavlinič Krebs in Helena Kamnar nista edini ženski v akciji. Darja Radić vodi krizni štab na Koroškem, po stečaju Preventa. Dobro pa vemo, kako odločni znata biti tudi Katarina Kresal in šefica Pahorjevega kabineta Simona Dimic.

Zdi se, kot da bi bili moški v vladi še vedno v hotelu Mama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.