Slovenija > Komentarji in kolumne
9 ogledov

Prijalo je vsem, 
razen Magajni

Borut Hočevar (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Vrsta špekulacij, komu vse je ustrezala današnja policijska akcija.

Andrej Magajna je slutil, da bo vpleten v policijski postopek, zato je minuli teden zagnal politični cirkus. To je le ena od špekulacij, ki so zaokrožile včeraj, po veliki policijski akciji zoper imetnike pornografskega, verjetno pedofilskega materiala. Po drugi različici, nanjo je namigoval tudi Magajna, pa je v ozadju akcije maščevanje krščanskemu socialistu zaradi izstopa iz poslanske skupine SD in kritike premierja.

Kakorkoli, razmere so bile več kot zrele, da se je pojavila vrsta ugibanj in namigovanj. Dotlej malo opažen poslanec se je kar čez noč oziroma v samo nekajdnevnem presledku pojavil v dveh izstopajočih dogodkih. Poleg tega tudi preiskava pedofilskega omrežja ni od včeraj. Verjamemo, da policija ni začela protipedofilske akcije zaradi Magajnove politične dejavnosti, a njegov dom bi nemara lahko premetala že pred desetimi dnevi.

Brez žalovanja. Policijska akcija je zagotovo prijala vladajoči koaliciji. Zlasti pa Pahorju. Vsaj za kratko je preusmerila pozornost z afere Dimic in vladnih gospodarskih zablod. Morda pa je ob tem zastrašila še kakšnega poslanca SD, ki je razmišljal, da bi poslal Pahorjevo politiko k vragu in zapustil tovariše.

Za Magajno ne bo žalovala niti opozicija, še zlasti krščansko usmerjena desnica. Saj v resnici sploh ni bil njihov. Prej nekakšen izdajalec.

Policija nemara ni izbirala trenutka, kdaj naj udari, a ga je zelo dobro zadela. Temeljite kriminalistične preiskave v tem trenutku ustrezajo vsem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.