Slovenija > Komentarji in kolumne
86 ogledov

Prineslo prijateljstvo, odnesle zamere

Anja Zupanc in Tjaša Pureber. Žurnal24 main
V ozadju spora se moramo vprašati, zakaj se Slovenija sploh zanaša na zasebnike.

Pahorjeva vlada odšteva zadnje minute do tega, da nepreklicno izpusti vajeti vodenja te naše vse depresivnejše družbe. In očitno bo na tem pogorišču triletnega dela pustila še en sum koruptivnega "nasveta" enega od svojih ministrov.

Borci proti korupciji so pod drobnogled najprej vzeli posel bivše šefinje notranjega ministrstva in njenega znanca, zdaj pa bo šel skozi njihovo sito očitno še "posel", ki ga je sklenil bivši zdravstveni minister, blokiral pa naj bi ga njegov naslednik, zdajšnji minister, ki se po decembrskih volitvah poslavlja. In če naj bi znanemu kirurgu do tega "posla" pomagalo tudi poznanstvo z bivšim ministrom, naj bi mu izguba "posla" zdaj grozila zaradi osebnih zamer z zdajšnjim. Mimogrede: vodstvo izolske bolnišnice v svoje vrste vabi koga drugega kot – zdajšnjega ministra za zdravje.

Smrt javnega. Pri tem medsebojnem obračunavanju, za katero vsi akterji neizprosno izbirajo vsa razpoložljiva pravna sredstva, jasno najbolj trpijo bolniki. Srčne operacije pač niso nekaj, na kar lahko čakaš nekaj let, da se konča dolgotrajen sodni spor. Zaradi tega ljudje umirajo. In žalostno je, da zanje ne poskrbimo z javno in brezplačno zdravniško službo, ampak se morata marsikateri zdravstveni dom in bolnišnica v Sloveniji zanašati na koncesionarje.

Očitno je, da zdravstvo postaja dober posel, za katerega so se ljudje pripravljeni tožariti do onemoglosti. Kdo pri tem misli na dobrobit bolnikov, je očitno manj pomembno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.