Avto
230 ogledov

Tako hudo na naših cestah že dolgo ni bilo

Prometna nesreča, Grosuplje PGD Grosuplje
Če se bo nadaljeval črni trend iz prve polovice leta, bo Slovenija na področju prometne varnosti zdrsnila na raven iz prejšnjega desetletja.

V prvi polovici letošnjega leta je na slovenskih cestah umrlo kar 70 ljudi! Ta številka je še toliko bolj zastrašujoča, saj je lani v enakem obdobju leta statistika zabeležila 47 smrtnih žrtev. 

Če bi se tako slab trend prometne varnosti nadaljeval tudi v drugi polovici leta, potem bi z okoli 140 smrtnimi žrtvami Slovenija zdrsnila daleč nazaj. Nazadnje je bilo tako črno prvo polletje 2011, ko je umrlo 71 ljudi, čeprav je bila potem takrat druga polovica statistično varnejša. Leto 2009 pa je bilo zadnje, ko je na cestah umrlo več kot 140 ljudi.

Statistika žrtve | Avtor:  Zavod Varna pot Zavod Varna pot
Policija opaža predvsem velikanski delež voznikov, ki so v prometni nesreči udeleženi močno pijani, velik del žrtev je bilo v trenutku nesreče tudi nepripetih. 

V sredo velja še posebej paziti na denarnico

Te dni poteka preventivna akcija za izboljšanje prometne varnosti, v kateri sodeluje policija, pa tudi druge organizacije, ki nagovarjajo vse udeležence v prometu k odgovornosti za krmilom. Še posebej pod drobnogledom bodo v teh dneh vozniki tovornjakov in avtobusov.

V sredo, 6. julija, pa bo potekal t. i. hitrostni maraton, ko bodo policisti ves dan posvetili intenzivnim meritvam hitrosti. Prav hitrost je poleg alkohola, nepripetosti in nepozornosti med poglavitnimi razlogi za hude nesreče.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 19
  • mph 23:04 04.julij 2016.

    Ti verjamem, da se dogaja, ampak to je kriminalno dejanje in ga je potrebno prijavit. Seveda pa si nihče ne želi, da se "spravijo" potem na njega, se pa da prijavit primer anonimno. Sicer večino, če je le možno, verjamem, ...prikaži več bodo pometli pod predprogo, ampak vseh pa le ne.

  • alibaba 18:31 04.julij 2016.

    Pozanimaj se ,koliko pijancev policaji spustijo naprej,ker jih poznajo,oziroma so iz iste vasi.

  • alibaba 18:30 04.julij 2016.

    Se podpišem pod tole. Določeni so antitalenti za vožnjo.