Slovenija > Komentarji in kolumne
52761 ogledov

Prvoaprilska šala s tragičnimi posledicami

covid-19 Epa
Tako se je glasil današnji klic sodelavke, ki je ostala ponovno doma z otrokoma ...

Anja Ščuka | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Meni se bo zmešalo. Že celo jutro prejemam maile in sporočila od vseh možnih trgovin in nenujnih storitev, da obratujejo kljub tako imenovanemu popolnemu lockdownu države! Če dobim še en SMS s strani kakšne trgovine, grem jaz tja pred parlament stat!"

Tako se je glasil današnji klic sodelavke, ki je ostala ponovno doma z otrokoma in s šolanjem od doma. In res je, kot bi se naši odločevalci delali norca iz otrok, staršev in številnih malih podjetnikov.

Da ne bo pomote. Strinjam se s stroko, v tem trenutku je zaradi hitrega naraščanja novih primerov okužb nujno hitro ukrepanje. Hitro ukrepanje pomeni posledično manj žrtev bolezni. Ne samo smrtnih, hitro ukrepanje pomeni tudi manj žrtev z vidika socialnih stisk in gospodarstva.

Popolno zaprtje države, zajezimo prenos okužb in smo po optimalnem scenariju kmalu spet na konju. Z učinkovitim hitrim ukrepanjem lahko naredimo še največ. S takšnim ukrepanjem, ki smo mu priča zdaj, pa smo vsi le še bolj jezni, zveličani in obupani.

Zakaj otroci ne smejo v šolo in vrtec??! Kaj ni prav zdravniška stroka mnenja, da je to res tisti najbolj skrajni ukrep, saj se jim dela s tem nepopisna škoda? Koliko stisk, koliko pomanjkanja v znanju, koliko nazadovanja z vidika motorike in gibalnega razvoja! Se sploh zavedate, kakšno škodo delate njihovemu zdravju, njihovemu življenju? To bi moral biti skrajni skrajni ukrep, ne pa da so kot nekatere ostale redke dejavnosti in storitve šole tiste, ki po enem letu pandemije še vedno osamljeno nastradajo.

Zaprite državo, zajezite virus, rešujte življenja, gospodarstvo in ljudi. Nehajte pa nas imeti za norca in to že celo leto.

In ne čudite se, da mnogi kršijo pravila, da delajo varuške na črno od jutra do večera, da vsi okrog nas tako ali drugače služijo kruh, da se otroci čuvajo pri ranljivih skupinah, da se virus še naprej nemoteno širi.

Z vašimi neučinkovitimi ukrepi bomo 12. aprila v rdečih številkah. In tako bo tudi 20. aprila in konec aprila. Pa zato ne potrebujemo nobenih znanstvenih projekcij.

Takšni ukrepi, ki ste nam jih naprtili zdaj, so z vidika zajezitve virusa popolnoma neučinkoviti. Učinkoviti so le toliko, da smo še bolj nesrečni in obupani. Najhuje je za tiste redke izjeme, ki moramo biti doma, medtem ko prejemamo SMS-e in maile z akcijami in dodatnimi popusti trgovin v prvem tednu aprila. Res kot slaba prvoaprilska šala.

Komentarjev 14
  • Jewell_Hart 11:41 21.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Jerry_Palomo 11:28 25.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Jerry_Palomo 11:28 25.september 2021.

    KOMENTIRAJ