Slovenija > Komentarji in kolumne
7 ogledov

Raje za volan kot za Elan

Goran Novković (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Vlada rešuje begunjski Elan samo zaradi volitev. Počne isto kot LDS leta 2000.

Politiki znajo biti spretni, ko svoj volilni uspeh plačujejo z našim denarjem. Tri državna podjetja, ki jih tako ali drugače nadzira Janševa vlada, se bodo do jutri odločila o tem, da bi v Elan vložila še 25 milijonov evrov. Samo zato, da bi poravnali stare grehe in ga rešili pred črnim scenarijem. Za primerjavo: to je dveletna plača zaposlenih v Elanu oziroma skoraj toliko, kolikor bi vsi zaposleni v Sloveniji plačali za še eno polletno vinjeto.

Dvojna morala
Od leta 2000, ko je vlada LDS za volilne namene kupila Elan od Hrvatov, so politiki za begunjskega izgubarja zapravili že 150 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Vsi zaposleni v državi bi si z njim lahko privoščili vinjet za več kot triletno brezplačno vožnjo! Elan je namreč nenehno v krizi. Zakaj? Zelene zime so smučanje pahnile v krizo, v Begunjah bi pa še naprej štancali – smučke. Kje je zdrava pamet? Če bo jutri država znova namenila milijone evrov za Elan, jih ne bo vložila v slovenski nacionalni ponos, ampak vrgla v vrečo brez dna. To je počela LDS-ova vlada in natančno isto počne SDS-ova. Kar seveda ni izgovor za SDS, ker je Janša pred volitvami obljubil, da bo boljši. SDS pred novimi volitvami obljublja kontaktni center, kamor bomo špecali tiste, ki jih sumimo gospodarskega kriminala. Sama pa si utegne na povsem legalen način z našim denarjem skriti sramoto zaradi slabega gospodarjenja v Elanu in hkrati plačati volilne točke. Da ne bo niti kančka dvoma: Elanove upnike prosijo za potrpljenje prav do oktobra – ko bodo volitve minile!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.