Slovenija > Komentarji in kolumne
9 ogledov

Razlog za dobro voljo in optimizem

Olimpijska evforija v polnem razmahu, z njo pa tudi dežurni nergači in moralisti.

kolumnisti 14.06.11, Maja Kalan, novinarka Zurnal24, foto: Anze Petkovsek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Veste, kaj je tečno? Ko si javnost po eni strani želi več pozitivnih medijskih zgodb, toda ko medije nekega dne preplavijo novice o zlatem uspehu Tine Maze in so vse spletne strani, televizijska poročila in časopisi polni olimpijske evforije, iz svojih lukenj nemudoma prilezejo dežurni nergači, ki pravijo, da bo olimpijskih sanj čez nekaj dni konec, športniki bodo svoje uspehe unovčili, Slovenija pa bo ostala zapufana in ljudje lačni.

Nezadovoljni

Pa ne samo oni, tudi tisti, ki bodo ob branju teh besed rekli, da je s polno ritjo lahko saj-veste-kaj. Pa sploh ne gre za to. Pač pa za to, da se bodo tako novinarji, svetovalci na zavodu za zaposlovanje, humanitarni delavci, medicinske sestre, podjetniki, študenti, brezposelni kot kdorkoli, ki se zaradi svojega poklica ali vloge vsak dan spopada z ovirami, čez te lažje prebili, če bodo imeli vsaj en razlog za optimizem. Zato naj se mi odpusti, če rečem, da je prijetno videti, kako se čas v podjetjih za dve minuti ustavi, ko napoči zlata finalna vožnja Mazejeve, ko se kavarna pod poslovno stavbo napolni, ker je na televiziji prenos zadnje tretjine zmagovite hokejske tekme proti Avstriji, ali ko je pouk iz istih razlogov prekinjen, ker se mularija gnete okoli pametnega mobilca. Nihče ne živi v lažnem svetu sreče in zadovoljstva, večina se bo vrnila k svojim vsakdanjim skrbem, pa naj gre za reševanje države, svoje firme ali diplomsko nalogo. Pa tudi pri tistih ljudeh, ki ta trenutek resnično nimajo drugega razloga za veselje – jim ne bi privoščili vsaj tega?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.