Slovenija > Komentarji in kolumne
64359 ogledov

Saj sem vam rekel!

covid-19 Ljubljana Slovenija
1/2
Profimedia
Prav ganljivo je zadnje čase spremljati vse dežurne dvomljivce in teoretike zarot, ki so se začeli vračati v objem znanosti in so začeli objavljati povezave do verodostojnih virov.

kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Na primer uglednih medijev, ko poročajo o tem, da se v Angliji in na Danskem ukinja PCT potrdilo in obveznost nošenja mask. Ali zdravstvenih agencij, ki dvomijo, da je četrti odmerek ali cepljenje vsakega pol leta smiselno. 

Zdaj se ti verodostojni viri skladajo z njihovim prepričanjem, da je ta novi koronavirus le prehlad. Res na srečo kaže, da je omikron blag, morda ne le prehlad, ampak bolj gripa, zaradi katere je vsako leto precej ljudi hospitaliziranih in jih kar nekaj tudi umre. Ampak vseeno je to po delti pravo olajšanje.

Ti dvomljivci in teoretiki zarot so nam že pred dvema letoma govorili, da je to le prehlad. Samo da takrat ni bilo tako, čeprav smo si vsi želeli, da bi bilo. Nekateri tako zelo, da so bili pripravljeni to tudi verjeti, čeprav so dejstva govorila drugače. Ampak oni so kot ura, ki stoji in je dvakrat na dan točna, tista, ki zamuja eno sekundo, pa nikoli. Zdaj je prišel njihov trenutek, ko so točni. "Saj sem vam rekel!"

A osnovni virus ni bil enako nevaren in kužen kot alfa, ta ne kot delta in ta ne kot omikron. Kdor je ves čas epidemije govoril enako, nima pojma. Če bi imeli v času delte toliko okužb kot zdaj, bi videli vesoljni potop našega zdravstva. A ta hip so točne tiste ure, ki stojijo.

V nekaj dneh ali tednih, ko bo število okužb začelo padati, bodo morali pristojni tudi pri nas povedati, v čem je še smisel ukrepov, obveznih mask, množičnega testiranja, PCT potrdila. 14 dni potem, ko je delta praktično izginila, na intenzivni terapiji nimamo nobenega pacienta z omikronom in kot kaže je edini razlog za omejitvene ukrepe, da ne bi zboleli vsi naenkrat in da ne bi zmanjkalo zdravnikov, učiteljev, smetarjev in delavcev v drugi kritični infrastrukturi. Pri skoraj sto tisoč okužbah na teden drugega načrta, kot da se okužijo vsi, preprosto ni.

Predstojnica infekcijske klinike v Ljubljani Tatjana Lejko Zupanc sicer meni, da nam ta virus še ni pokazal vsega in opozarja, da je nepredvidljiv. Ampak bodimo optimistični. Če vas bo kdaj zanimalo, koliko je ura, priporočam uro, ki eno sekundo zamuja in ne tiste, ki stoji, čeprav je dvakrat na dan povsem točna. In trobila, ki trobimo tako, kot kažejo podatki in govorijo strokovnjaki. 

janez.zalaznik@styria-media.si

Komentarjev 67
 • igorgeus 14:24 08.februar 2022.

  Ste seznanjeni z vprasanji avstrijskega ustavnega sodisca, na katera zahteva odgovor, preden presodi o obveznem cepljenju? To smo drzavljani pricakovali od vas medijev. Da boste poiskali odgovore na ta vprasanja ali jih vsaj zastavljali ustreznim osebam, preden boste zaceli brezpogojno ...prikaži več reklamirati cepljenje in ga forsirati vsem povprek. Ampak tega mediji niste bili sposobni. Zato vam ni vec mogoce reci mediji, ampak trobila.

 • Avatar Jurič Zvonko
  juric 08:29 03.februar 2022.

  Avtor tega članka, prosim če si res tak raziskovalni novinar, Potem pridobi podatke vseh umrlih, s povdarkom na starosti, kakšne vse pridružene oziroma glavne bolezni so imeli zaradi katerih so umrli, ali s kovidom ali bi brez njega. Preveri vse ...prikaži več obdikcijska poročila, kjer je naveden kot glavni vzrok smrti Kovi 19. Malo tole poanaliziraj in potem napiši izčrpen članek... Hvala

 • AnzeSmolej 11:37 29.januar 2022.

  Avtor Janez Zaleznik smiliš se mi. Taki kot si ti ste krivci da danes živimo v fašizmu/komunizmu in bodo naši otroci brez vseh svoboščin, ki so za nas bile samoumnevne. Nekega dne bo ljudstvo sodilo ne samo politikom, ampak sokrivcem ...prikaži več medijem in vsem tem ki širijo ideologijo globalistov !