Slovenija > Komentarji in kolumne
31 ogledov

Scenaristi: vse je res in nič ni res

Medijsko iskanje pucka neuspešno, ampak to še ne pomeni, da ga ni.

Manca Borko | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Po dnevih odločitev bo sledil – dan odločitve. Spremljanje sestavljanja vlade bi morda lahko bilo celo zabavno, če bi se vsi vsaj približno držali navodil iz priročnikov za pisanje dobrih scenarijev. Tako pa vlado sestavljajo levi in desni, mediji in komentatorji, twitteraši in obiskovalci spletnih strani. Volilci pa postajajo besni, ker jih en mesec po volitvah nihče več ne upošteva. Kdo zares sestavlja vlado? Vsi. Če smo še pred mesecem stavili na ekspresno sestavljanje vlade, na Jankovićevo pregovorno operativnost, se danes zdi vse skupaj kot slaba šala. Včeraj zvečer je bilo mogoče vse in nič ni bilo mogoče. Kot že ves mesec ne vemo, komu verjeti, komu zaupati, kdo nas vleče z leve in kdo z desne.

Dobimo se, ne dobimo se, podpiramo, ne podpiramo. Vlado sestavljamo slabše, kot bi otroci v vrtcu izštevali sotekmovalce pri lovljenju. Kar je kdo rekel zjutraj, zvečer ni več držalo. Predvolilne obljube in vse velike besede o medsebojnem sodelovanju pa so bile kmalu po volitvah le še – predvolilne obljube. Dan pred glasovanjem so bili glasovi na levo in desno porazdeljeni 44 proti 44. Kocka bo prvič padla danes, vendar se zna zavrteti še nekajkrat, preden bo država spet imela vlado s polnimi pooblastili. Mesec po predčasnih volitvah nismo nič bliže rešitvi politične situacije, kot smo ji bili pred njimi. Grozi nam manjšinska vlada in morebiti spet nove predčasne volitve. Ne nazadnje bi lahko – kot je zadnjič v šali pripomnila ena od novinarskih kolegic – Pahor vlado vodil poln mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.