Slovenija > Komentarji in kolumne
16 ogledov

Še bo priložnost 
za najnižje strasti

Sergeja Hadner Hvala Boštjan Tacol
O tem, kakšna grožnja so istospolno usmerjeni za družbo, smo slišali že skoraj vse.

Razpravi o družinskem zakoniku so poslanci namenili več kot 70 ur. Minutažo so nabirali predvsem opozicijski poslanci. Iz razprave v razpravo so svoja nestrpna, nazadnjaška in ozkogleda stališča le utrjevali. Spomnim se razprave Zmaga Jelinčiča iz SNS ob predstavitvi mnenj o zakoniku, ko je menil, da je edini razlog za posvojitev otroka pri dveh moških to, da bi ga zlorabila. “Si predstavljate, da se dva geja kopata skupaj z malim fantkom?” je vpil.

France Cukjati, SDS, menda zdravnik, je takrat menil, da so homoseksualno usmerjeni bolni in da bi jih bilo mogoče pozdraviti v psihiatričnih bolnišnicah. “Povejte mi, kako lahko ti izenačiš dva geja s heteroseksualno družino, ki skozi reprodukcijo skrbi za obstoj človeštva?” je spraševal Marijan Pojbič iz SDS. “Ne bi me čudilo, da bi rekli, da je še kanibalizem ali pa ljudožerstvo sprejemljivo. So tudi ljudje, običajni ljudje kot vsi drugi, le prehranske navade imajo pač malo drugačne,” pa je menil Miran Györek iz SNS.

Kisla potrditev
Poslanci so res potrdili družinski zakon, vendar to ne pomeni konca razprav. Te se bodo najbolj razplamtele, če bo prišlo do referenduma. Predreferendumska kampanja bo priložnost za širjenje homofobnosti. Tako sovraštvo širijo tisti, ki se niso sposobni ozreti okoli in videti, da družina že dolgo ni več samo oče, mati, sin. Zato se strinjam, da bi bilo bolje zakon, za katerega nismo zreli, zavrniti kot dati priložnosti za nove sramotne razprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.