Slovenija > Komentarji in kolumne
16 ogledov

Še bodo prišli na obisk ...

Nauk policijskega obiska pri šefu opozicije bi bil: Če si nečesa močno želiš, dobiš po letu in pol.

Anja Zupanc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Policiji je brez dvoma treba priznati vztrajnost, čeprav se tudi sama zaveda, da bo pri enem od najdražjih gradbenih projektov v Ljubljani verjetno lažje dokazati izigravanje države kot pa okoriščanje posameznikov. Da je škodljiva kupčkanja z denarjem neke občine treba nekako ustaviti, je najbrž gnalo preiskovalce, da so več kot leto in pol sledili tokovom denarja. Ustavile jih niso niti volitve niti grožnje.


Denar, sveta vladar. Celo več. Pri sledenju tokovom denarja, ki bi moral zgraditi tako dolgo in težko pričakovan sodoben nogometni stadion, so preiskovalci morali nekajkrat prestopiti meje države in sledi iskati v tujini. Po nekaterih informacijah te niso vodile le do kanalov, po katerih naj bi denar tekel z neizmerno hitrostjo, temveč celo do drugih, še bolj vprašljivih poslov, ki bi morali biti predmet ločenih preiskav. Te sledi naj bi sicer občasno na začetku preiskave poskušala zabrisati politika oziroma nekateri tihi zaupniki politike. To so tisti, ki osumljencem sicer povsem javno in odkrito vztrajno ščitijo dobro ime in krijejo hrbet.

Javnost zagotovo ne bo nikoli izvedela kje vse je “počival” denar za današnji “ponos” prestolnice. Še manj, kaj vse se je z njim kupovalo. In najbrž je tako celo bolje. Dejstvo pa je, da je to šele prvi preiskovani posel in da je seznam še dolg. Osumljenci so policijo k sebi vabili že dolgo. Ko pogledamo, kako zapletena je bila sled in kakšne ovire so bile na njej, pa je jasno, zakaj jih ni bilo prej na obisk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.