Slovenija > Komentarji in kolumne
34 ogledov

Slovenska hobotnica

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Socialka. Slovenci imamo za nekatere stvari zelo slab spomin.

Ne gre za jasnovidnega glavonožca, čeprav bi nam vpogled v prihodnost naše nesrečne države prišel prav. Ne, pišem o razvejani mreži koruptivnih javnih uslužbencev, predvsem policistov in socialnih delavcev, ki v primeru koroške domnevne spolne zlorabe zavračajo dokaze in prikrivajo resnico. Prvi dokazi iz začetka prejšnjega leta so bili uspešno pometeni pod preprogo po zaslugi koroških kriminalistov. Pol leta pozneje, ko je bilo stanje deklice že alarmantno, so želeli lokalni šerifi delati po istem kopitu, vendar je zadevo prevzela Ljubljana. Žal se tudi v prestolnici način dela ni spremenil.

Tri mesece že spremljam učbenik slabega kriminalističnega dela, počasnosti in neupoštevanja pomembnih prič. Zdaj je življenje deklice znova ogroženo, saj se obeta nesmiselna izvršba otroka. Bodo šli tako daleč? Bodo za zaščito svojih privilegijev žrtvovali otroka? Na tej točki bi potrebovali jasnovidca. Se sprašujete, kako je vse to možno? Četici hobotnic izdatno pomaga Miran Kos, ugledni koroški odvetnik, ki je brezplačno prevzel obrambo domnevnega storilca in matere otroka. Odvetnik v tem primeru s svojimi dejanji presega samega sebe. Vpliva na medije in posameznike, širi neresnice in zganja teater na sodišču. Zakaj vse to? Da se spet vzpostavi mir v koroški regiji, kjer že leta velike vsote denarja menjajo lastnike? Da lahko ljudje tako opravljajo svoje nečedne posle in se vanje nihče ne vtika? Mogoče zato. Ne vem, samo ugibam.

Slovenci, imamo res tako kratek spomin, da smo pozabili na brutalen napad na koroškega raziskovalnega novinarja, danes poslanca Mira Petka? Storilcev niso nikoli kaznovali, saj je preiskavo vodila skupina policijskih šalabajzkov. Za nagrado so dobili lepa napredovanja in stolčke v Ljubljani. Policija v konkretnem koroškem primeru načrtuje naslednje: svoje enoletno nestrokovno delo bo poskušala elegantno prikriti z izvedbo protiudarca s sumoma kaznivih dejanj krive ovadbe in odvzema mladoletne osebe. Seveda vse proti očetu. Sporočilo za vas: mogoče ste pozabili, da sedimo na kupu dokazljive dokumentacije. Šalabajzki, se vidimo na sodišču!

Avtor je psiholog.
 Kolumnist izraža svoja mnenja, ne mnenj uredništva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.