Slovenija > Komentarji in kolumne
10 ogledov

Spodrsljaj ali odhod Klemenčiča

Andreja Basle (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Če bo ostal, bo šef protikorupcijske komisije s cmokom v grlu ošteval druge.

Ups, celo glasni prvi borec proti korupciji v državi se je ujel v zelo kočljivo lastno zanko. “Kabinetne službe, vezane na mandat” je pretopil v službe za nedoločen čas. Komisija je podobno početje enkrat že označila za početje, ki ustreza definiciji korupcije. Zasačeni minister pa takrat ni odletel. Bo to odneslo sicer prodornega Klemenčiča? Ker gre za moža, ki bi, vsaj kar se tiče korupcije, moral biti brezmadežen – bi ga moralo. Če bo ostal, bo druge malo težko ošteval zaradi korupcije.

Dejstvo je, da so javni razpisi za delovna mesta pogosto le predstava za javnost. Nihče ne želi zaposliti kar nekoga, o komer ne ve prav ničesar, saj se lahko izkaže, da za to delo ni sposoben. A težava je, ker se v javni upravi tako zaposluje “naše”.

In res je tudi, da živimo v državi zarot, kjer več ne vemo, ali je Magajna doma res imel pornografsko sliko ali je to nekdo zrežiral, in kjer v aferi Bulmastifi policija “nove sledi krvi” najde šele čez kako leto ... A Klemenčiču se ni zgodila zarota.

V zobe se je tistim, ki jim je trn v peti, učinkovito dal kar sam. Dva od treh ljudi, ki jim je dal službe za nedoločen čas, bi na KPK službo imela vsaj do septembra 2016, ko se mu izteče mandat. Zakaj bi šel torej tako grdo in brez očitne nuje zlorabit zakonodajo? Edina logična razlaga (ki pa nikakor ne opravičuje dejanja) bi bila, da (počasi že) odhaja ali pa je podlegel vsesplošni fobiji pred morebitnimi čistkami po volitvah in je pripravil teren za povolilni čas, če bi ga ta odpihnil, da ne odpihne še njegovih “najboljših kadrov”. A tudi če bi bilo to res, cilj v nobenem primeru ne opravičuje sredstev.

Komentarjev 1
  • privat 12:59 26.september 2011.

    kakšna protikorupcijska komisija v dobi korupcij in laži...?? Kako je to mogoče???