Slovenija > Komentarji in kolumne
15 ogledov

Stiska lakotnikov varuje dostavljalce

Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Napišite si lastno črno listo ponudnikov dostave hrane. Oni imajo črno listo naročevalcev.

Podjetja z dostavo hrane na dom so zaščitena že zaradi svoje junaške narave dela. Praviloma smo lačni že ob naročanju takšnega kosila. Ura za dostavo, ki jo obljubijo ob naročilu, je presneto daleč, če pa raznašalec pic zamuja celo uro, tisto mrzlo pico krvavo potrebujemo. Ni nam mar za zamudo, hrano plačamo in pograbimo. Na kraj pameti nam ne pade, da bi pico ponosno odklonili, hrano naročili pri drugem dostavljalcu in nanjo čakali še dodatno uro ali dve. Ker račun najpogosteje ni visok, ne bomo zganjali reklamacije in bomo naslednjič naročili pri drugem ponudniku. Včasih je položaj obraten. V stanovanje lačnega prijatelja je dostavljalec pic zamujal več kot pol ure. Ne vem, ali bolj zaradi lakote ali jeze se je odpravil v sosednjo restavracijo. Kmalu zatem ga je dostavljalec poklical in ga nesramno zmerjal. Obljubil mu je še posebno mesto na črni listi potrošnikov, ki jim ne bodo več dostavljali.

Opeharjeni. Če ne boste pozorni, boste kot povsod opeharjeni tudi pri dostavi hrane. Ob naročilu nad 20 evrov vam ponudijo zabavno presenečenje, ki vam ga dostavljalec pozabi dati. Ob naročilu dveh kosil naj bi vam podarili pijačo, ki je nikoli ne vidite. Včasih h kosilu pozabijo priložiti sladico. Nič hujšega. Lahko se sekirate in grizete ter budno pazite, da se to ne bo ponovilo. Lahko pa pozabite, privoščite raznašalcu tisti sok in ob naslednji praznini v želodcu spet pokličete junaške raznašalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.