Slovenija > Komentarji in kolumne
14 ogledov

Tokrat tudi dejanja in ne zgolj besede

Barbara Eržen Jaka Dimc
Lepo je bilo videti solidarnost in pomoč, tudi ko gre vsem slabo.

Vsaka stvar je za nekaj dobra, pravi slovenski pregovor, in s tem ne mislim, da so naravne nesreče dobre. Je pa bilo lepo videti na tisoče prostovoljcev, ki so kljub nevarnosti in mrazu pomagali prizadetim zaradi žledu. Tudi med dežurnimi komentatorji na družbenih omrežjih je tokrat vel val pozitivnih komentarjev in spodbud gasilcem in vsem drugim, ki so pomagali.

Dejanja. Še lepše kot besede pa so tokrat govorila dejanja. Mož, ki je svojim sosedom posodil agregat, čeprav to pomeni, da sam nima dovolj električne energije, da bi zase ogrel tudi vodo, vendar so lahko tako vsi na toplem. Ali pa skupina Postonjčank, ki se je odločila vso hrano iz zamrzovalne skrinje, ki bi se lahko pokvarila, kar skuhati in razdeliti med sosede. Raje skuhamo hrano, kot pa da bi šla v nič, so mi povedale z nasmehom na obrazu in se veselile svojega dnevnega ulova baterij, ki jih je primanjkovalo vsem. Več družin se je odločilo celo kupiti agregate skupaj, ker si vsi konec tedna oziroma včeraj niso mogli kupiti svojega, saj jih je primanjkovalo. Ljudje si brez težav posojajo agregate med seboj, čeprav se bodo sami zato greli zgolj pet ur.

Pomoč, sodelovanje in solidarnost smo tokrat Slovenci lepo demonstrirali tudi v praksi. Zgolj upamo pa lahko, da se bo ta spodbudni val nadaljeval tudi v prihodnjih dneh. Saj kljub obljubam pristojnih stanje na terenu kaže, da se življenje še nekaj časa ne bo vrnilo v stare tirnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.