Slovenija > Komentarji in kolumne
27 ogledov

Tri resnice o turistični draginji

novković goran boÅ¡tjan tacol Žurnal24 main
Kriza je končno ustavila cene. Pardon, še vedno rastejo. Ni res, celo padajo.

Koliko nas bosta stala dopust in osvežitev v vročih poletnih dneh? Več ali manj kot lani?

Cene še divjajo. V ponedeljek sem v eni od turističnih agencij izbiral, kje bomo letos z družino dopustovali. Ker že več kot en mesec srfam po internetu, za prvomajske praznike pa sem preveril cene celo v Dalmaciji na kraju samem, si nisem mogel kaj, da ne bi turističnega agenta vprašal: “Ali niso Hrvatje letos spet dvignili cen?” Agent je najprej pogledal izpod obrvi, potem pa tiho prikimal: “Saj se bo tudi njih dotaknila kriza, potem se bomo pa mi smejali.” Tako je torej cenami na Hrvaškem. Oglaševanimi.

Cene stagnirajo. Medtem je kriza v Sloveniji ustavila cene piva in sladoleda, tudi parkirnine in kazni, če storite parkirni prekršek. Parkirnine in kazni se očitno ne dražijo niti na Hrvaškem. Toda ob padcu standarda tudi enake cene pomenijo podražitev. Edine utehe so deležni tisti, ki radi storijo parkirni prekršek na Hrvaškem. Kazni so tam očitno veliko nižje kot pri nas.

Cene padajo. A ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. Na makarski rivieri so mi pred enim mesecem ponujali apartma za štiričlansko družino za vrtoglavih 80 oziroma 100 evrov na dan. Toda domačin mi je dejal, da je bilo že lani pusto. Na kraju samem je bilo mogoče izbirati apartmaje v zadnjem hipu. Podobno je bilo v ponedeljek v turistični agenciji. Razlika med prvo in izbrano ponudbo je bila 50-odstotna!

Nauk: Ni vse drago, kar se sveti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.