Slovenija > Komentarji in kolumne
11 ogledov

TV-soočenji bosta "dali" mandatarja

Začenja se boj za neopredeljene volivce. Gladiatorji pripravljeni, gledalci tudi.

En mesec pred volitvami je ogromno volivcev še neopredeljenih, prav tako jih veliko ne ve, ali se 21. septembra sploh izplača hoditi na volišče. In ker prav neopredeljeni volivci odločajo izid volitev, utegnejo biti tudi TV-soočenja odločilna. Stranke sicer že nekaj časa pridno svoje veljake postavljajo na kolesa, v bazene ali pa jih pošiljajo na "neformalni" sprehod po ulicah Ljubljane. Brez dvoma pa bodo soočenja v živo predsednikov parlamentarnih političnih strank na javni in največji komercialni televiziji bolj kot plakati in drugi oglasi odločili, komu bodo šli glasovi ljudi s podeželja, manj izobraženih, konservativno usmerjenih, starejših in drugih neopredeljenih, ki jim televizija najbolj pomaga ustvariti mnenje.

TV-šov.
Tokratna poslastica bosta tako imenovani mandatarski soočenji med premierjem Janšo in vodjo socialnih demokratov Pahorjem. Ta bo moral dokazati, da ni le teoretik (nikoli ni bil del izvršne oblasti), ki po dobrem desetletju na čelu stranke naskakuje položaj mandatarja, in da bo res storil to, o čemer je do zdaj le govoril. Janša pa je v rahli prednosti, ker ima za sabo mandat z določenimi rezultati, ob sebi pa mikavno zaročenko, ki je dobrodošla prav v vsako medijsko hišo. Modrina Pahorjevih oči, dolžina krila Katarine Kresal, širina Janševega nasmeha, verbalna agresivnost Jelinčiča, kdo žuga s prstom, kdo se poti
v soju studijskih žarometov in kdo ne, vse to je enako pomembno kot tisto, kar bo izgovorjeno. Smo namreč v dobi TV-šovov: politika je zabavna, če je šokantna. Tudi tokrat bo gledana!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.