Slovenija > Komentarji in kolumne
31 ogledov

Vesela Ana in manj vesela Vesna

Poziv. Nasprotniki družinskega zakonika, NE stigmatizirajte otrok!

Goran Novković (Foto: Boštjan Tacol) | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Ali veste, kaj je najhujša demagogija? Zgodi se takrat, ko nekdo svari pred nečim, kar lahko ljudi prizadene, obenem pa s svojo retoriko ustvarja prav takšne pogoje, da se bo to res zgodilo. In na koncu bo ta isti demagog dejal, da družba ni pripravljena na spremembe, sam pa je naredil vse, da res ne bi bila.

Nekateri nasprotniki družinskega zakonika, o katerem bomo prihodnjo nedeljo odločali na referendumu, so očitno ubrali prav takšno pot. O tem pričata vsaj dve izjavi. Prva je reakcija aktivistke civilne iniciative Vesne Vilčnik na zgodbo o veseli Ani, druga pa akcija zavoda Kul.si Tilna Mlakarja.

Vilčnikova je Cicibanovo zgodbo o veseli Ani, ki živi z dvema očkoma, označila (pozor!) kot spolno zlorabo otrok! Zraven pa še navrgla, da gre za “propagando homoseksualnosti in agresijo proti etičnim vrednotam in krščanski morali”.

Kdo zganja propagando ali krši moralna načela strpnosti, lahko sami presodite, če preberete zgodbo o veseli Ani na spletni strani in članek o manj veseli Vesni na spletni strani. Najbrž pa je vse jasno že iz zapisanih citatov.

Zavod Kul.si pa je oblatil družinski zakonik s trditvijo, da ta spodbuja trgovino z otroki in izkoriščanje žensk v socialni stiski.

Seveda jurišniki iz vrst nasprotnikov družinskega zakonika ne govorijo veliko o tem, da zakonik istospolnim parom celo prepoveduje posvojitev otroka, če eden od para ni njegov starš, kaj šele da bi to omogočal.

Predreferendumska retorika zato že spominja na čase izpred kakih sto let, ko so po naših krajih zmerjali pankrte. Čas je, da se jurišniki ustavijo. Sicer bodo res stigmatizirali otroke, ki že živijo v istospolnih skupnostih. Gospa Vesna in gospod Tilen. Zgledujta se po strpnosti v zgodbi o veseli Ani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.