Slovenija > Komentarji in kolumne
26 ogledov

Volilci volijo tako goljufe kot pohlepne

Zaradi nečednih poslov je bil najbolj kaznovan le en poslanec. Pod prejšnjo oblastjo.

Anja Zupanc | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Na enem od spletnih omrežij se je pojavil zapis, v katerem se avtor zgraža, kako je mogoče, da vladajoča koalicija v katerikoli državi premore vse od ponarejevalca in goljufa do pohlepnega podjetnika. Podobno začudenih državljanov v zadnjem mesecu in pol ni malo. V času prejšnje vlade so bili volilci namreč prepričani, da hujše sramote, kot je aretacija poslanca med prevzemanjem podkupnine, ne morejo doživeti. Zasačeni je bil nato kaznovan in zdaj plačuje ceno za nečedne posle.

Nepovezani. Trije poslanci, ki ponoči ne bi smeli najbolj mirno spati, pa še vedno opravljajo svoje službe. Pri tem je bil do zdaj kaznovan le eden, zaradi domnevnega goljufanja med študijem, vendar se namerava pritožiti. Z menjavo oblasti in prihodom novih poslancev sta se nato v lastne pasti ujela še dva. Eden je želel do izobrazbe po liniji najmanjšega odpora, drugi je verjel, da se sme služiti tudi tako, da vzameš denar, posla pa ne opraviš. Njiju ni, razen tega, da sta odletela iz strankarskih poslanskih klopi, doletela še nobena kazen. Delovni mesti sta obdržala, le delala bosta pod politično etiketo nepovezanosti.

Edini zaprti poslanec se ob tem zdaj že giblje bolj sproščeno. Pri ljudeh to vzbuja dvom, saj je postal bolj sproščen enajst dni po menjavi oblasti. V pravosodju zagotavljajo, da je bivšemu poslancu selitev v bolj sproščeni del zapora odobril le vodja zapora in da ne gre za ukaz novovladajoče politike. Kakorkoli že, do menjave oblasti in selitve je bivši poslanec odsedel že dobri dve leti. Vprašanje je, ali bodo zaporniško celico videli tudi drugi trije predstavniki ljudstva?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.