Slovenija > Komentarji in kolumne
23 ogledov

Zaradi kolajn so nam zrasla krila

Evforija zadnjih dni bo močno vplivala na zagon mladih, ki se na snegu še kalijo.

Polona Križnar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Jure Košir se še vedno spominja, kako je občudoval Jureta Franka, ko je pred 20 leti osvojil prvo slovensko olimpijsko kolajno v Sarajevu. Potreboval je le deset let, da je tudi njemu uspelo stopiti na zmagovalni olimpijski oder. Tudi zato so kolajne, dogodki in čustva zadnjih dni tako pomembni. Pomembni za razvoj slovenskega športa. Te dni ob spremljanju uspehov naših športnikov morda že rastejo novi šampioni – tekači, biatlonci, skakalci, smučarji ...

Prihodnost. Športna zveza je nad njihovimi uspehi že navdušena. V svojih vrstah so med mladinci že prepoznali bodoče zmagovalce. Mladi tekmovalci se, medtem ko poslušajo izjave svojih vzornikov, zavedajo, da jih do zmagovalnega odra čaka trdo delo. Tudi tistim, ki jim do tja ne bo uspelo, bo šport veliko dal. Trenerji, ki jih opazujejo, vedo povedati, kako se pred njihovimi očmi razvijajo v samozavestne, borbene, samostojne in delovne ljudi. Najmanj evforije za prihodnost je pri alpskem smučanju, vendar se tudi tu ne zatika pri najmlajših. Ti imajo voljo in željo. Pogosto celo blestijo v mlajših kategorijah, potem pa se izgubijo. Tudi zaradi ambicij svojih staršev, je že pred časom opozoril trener Filip Gartner. K uspehu najbrž tudi ne pomagajo prepiri v Smučarski zvezi Slovenije v zadnjih nekaj letih. Poznavalci dvomijo v organizacijo, način dela in strokovnost. Andrej Jerman je opozoril na to, da bodo ob nadaljevanju takšnih pogojev minila desetletja, preden bomo imeli takšno ali vsaj približno takšno šampionko, kot je Tina Maze. Tina Maze je svoja zgodba.     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.