Slovenija > Komentarji in kolumne
7701 ogledov

Znanost v boju z norostjo manipulacij

Park mladi druženje Profimedia
Obsojamo obrezovanje deklic nekje v "nazadnjaških" kulturah. Kastriranja (naprednih) Evropejcev in pohabljanja (naprednih) Američank pa ne vidimo.

Matjaž Gams | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Najbolj sloviti raziskovalec Albert Einstein je bil proglašen za rasista, šovinista in seksista. Vsaj doktorskega naziva mu niso vzeli kot 93-letnemu Jamesu Watsonu, nobelovcu skupaj s Francisem Crickom za odkritje DNK, ki trdi, da črnci niso tako pametni kot belci.

Po nekaterih ljubljanskih fakultetah v imenu pravic žensk odstranjujejo pisoarje in brez procesa kaznujejo drugače misleče z obtožbo verbalnega spolnega nadlegovanja.

V časopisih beremo o etično pokvarjenih znanstvenih in profesorjih.

Politiki so predlagali starostno diskriminacijo (starejši ne smejo biti nosilci projektov) pod pretvezo, da delajo v dobro mladih.

V Ljubljani nameravajo zgraditi center znanosti za 30 milijonov (imenovan »Keopsova piramida«), ki bo promoviral znanost, pa čeprav že imamo podobno hišo eksperimentov in smo po financiranju znanosti med najslabšimi v Evropi.

Medtem ko smo v Sloveniji v nekaj desetletjih z enega zadnjih skočili na prvo mesto po kvadratnih metrih površin nakupovalnih centrov v Evropi, pa smo po odnosu do stroke in cepljenja pristali med zadnjimi na svetu.

Kaj se dogaja s slovensko in svetovno znanostjo ter visokim šolstvom?

Detektivka, ki podaljšuje in izboljšuje življenje

Za razumevanje, kaj je znanost, vzemimo preiskavo umora. Detektiv preiskuje in išče odvisnosti, preceja informacije in vsaj v filmih po nekaj preobratih najde morilca. Tega v sodnem postopku obsodi ali oprosti sodišče. Ko znanstvenik odkrije novo zakonitost oziroma zgradi nov sistem, to predstavi v reviji, kjer mora prepričati anonimne recenzente. Po objavi pa mora prepričati svetovno raziskovalno skupnost, ki preverja tudi nasprotne objave. Če se izkaže, da ni deloval etično in uspešno (ni na korekten način našel pravega morilca), izgubi službo.

Na drugi strani proti-cepilci lahko objavljajo povsem napačne in ljudem škodljive informacije v poljudnih medijih ali celo v politiki, ker tam veljajo bistveno drugačna pravila. Zato je nesmiselno primerjati korektnost informacij, odgovornost za napačne trditve in posledice v znanosti (tj. stroki) in drugih področjih.

Znanost je najbolj korektna, plemenita in etično čista človeška aktivnost, ki najbolj prispeva k razvoju človeštva. Do okoli leta 1800 je bila življenjska doba ljudi 30 do 40 let, danes je v razvitih državah nad 75 let. Zaradi napredka znanosti!

Albert Einstein formula | Avtor: Profimedia Profimedia

Trend: še 40 let in semenčice bodo izumrle

Navidezna norost proti-cepilcev in napadov na znanost pa v zadnjih letih dobiva nove razlage. Novejše raziskave kažejo, da splet in klasični mediji tako močno perejo oz. šarijo po možganih povprečnega državljana, da so ljudje besni. Intuitivno se zavedajo, da nekdo masovno manipulira z njimi, a srd nekontrolirano usmerjajo sem in tja, namesto da bi ugotovili, kaj se v resnici dogaja.

Ni povsem jasen namen tega početja, a vemo, da na mase vplivajo različne fundacije kot na primer Gatesova (z namenom zmanjšanja svetovne populacije) ali ideološko-politične organizacije. To za namene boljše prodaje počnejo superračunalniki in umetna inteligenca, tako da na posameznika fokusirano pošiljajo reklame in storitve z metodami za pridobivanje potrošniških odvisnikov, to počnejo spletna omrežja preko amplificiranja dekadentnih in sovražnih stališč.   

"Pri tem ni jasno, kako naj bi bili Slovenci krivi za rasizem v kolonijah, ko sami nikoli nismo imeli kolonij, ali pa za prenaselitev planeta, ko imamo že desetletja nižjo stopnjo rodnosti od trajnostne."

Ena najmočnejših ideologij sedanjega časa je neoliberalna »cancel culture«, moderna oblika ostrakizma, ki producira masovke po spletih in iz službe in javnega življenja izloča tiste, ki se niso pripravljeni podrediti.

Skuša uvesti novo družbo, v kateri so za vse krivi starejši beli moški, saj so oni povzročili kolonializem. Skuša feminizirati družbo in ženske enačiti z moškimi tako, da  jih sili v kariero in hkrati onemogoča, da bi imele poleg kariere dovolj časa in energije še za otroke in kvalitetno družinsko življenje. Zato pada rodnost v Sloveniji, Evropi in Ameriki daleč pod trajnostno in bo v nekaj sto letih povzročila izumrtje malih narodov, kot je slovenski.

Pri tem ni jasno, kako naj bi bili Slovenci krivi za rasizem v kolonijah, ko sami nikoli nismo imeli kolonij, ali pa za prenaselitev planeta, ko imamo že desetletja nižjo stopnjo rodnosti od trajnostne. A globalističnih gibanj država s 3 promili svetovnega prebivalstva ne zanima. Kolateralna škoda, pač.

Kako pojasniti, da v "masovnih medijih" in spletu skoraj ni informacij o upadanju števila semenčic pri moških za 50 odstotkov v 40 letih, kar bo v desetletjih pripeljalo do v povprečju neplodnih moških v zahodni civilizaciji (knjiga Count Down – How our modern world is threatening sperm counts, altering male and female reproductive health, and imperiling the future of the human race, Dr. Shanna Swan)? Ali knjiga Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters, kjer avtorica Abigail Shrier opisuje v zadnjih letih izjemno rast odstranitev dojk pri ameriških deklicah in meni, da so za to krivi kulturni pritiski. Avtorica je bila deležna masovk po večinskih in spletnih medijih, zaposleni so stavkali v tovarnah in založniških hišah, da morajo njeno knjigo prepovedati, oz. umakniti s polic.

Semenčica sperma | Avtor: Profimedia Profimedia

Obsojamo obrezovanje deklic. A res?

Kaj je torej skupni imenovalec omenjenih pojavov od centra znanosti v Ljubljani, kjer si določeni posamezniki želijo postaviti slovensko Keopsovo piramido iz sredstev za znanost, do sistematičnega blatenja znanosti, kjer sodelujejo celo nekateri znanstveniki sami, do (nehotenega, a sistemsko zanemarjenega) kemičnega kastriranja moških v Evropi in pohabljanja deklic v Ameriki v imenu pravic moških in žensk? In v čem je moderno spolno pohabljanje deklic drugačno kot starodavno obrezovanje deklic v Afriki?

Znanost in visoko šolstvo sta poskusna zajčka za krasni novi svet, v katerem nam vsem jemljejo človeške pravice pod mantro, da nam jih povečujejo, masovno manipuliranje z možgani ljudskih množic pa nas s prepričevanjem oddaljuje od osnovnih usmeritev evropske civilizacije: da smo vsi ljudje enakopravni ne glede na raso, spol ali starost.

Nas bo znanost prebudila, preden bo prepozno?


Profesor doktor Matjaž Gams je vodja Odseka za inteligentne sisteme na Inštitutu Jožef Stefan. Ukvarja se predvsem z umetno inteligenco in kognitivnimi znanostmi, je državni svetnik, član številnih domačih in tujih društev ter programskih odborov. Avtor izraža svoje mnenje.

Komentarjev 12
  • Charles_Robson 11:35 10.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • igorgeus 13:09 28.maj 2021.

    rodnost se niža zato, ker ljudje večinoma niso pripravljeni imeti več otrok kot jih lahko preživljajo. z drugimi besedami, postali smo komot.

  • Jason_Slater 15:32 23.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦