Slovenija
21 ogledov

Komisija ovadila Roka Žarnića

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Preiskovalna komisija državnega zbora, ki jo vodi Alenka Jeraj (SDS), je zaradi suma ponarejanja listin in nevestnega dela vložila ovadbo zoper ministra za okolje Roka Žarnića.

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje tudi domnevno sporne prodaje več zemljišč v Ljubljani in spremembe njihove namembnosti v ljubljanskem prostorskem načrtu, je zaradi ponarejanja listin in nevestnega dela vložila ovadbo zoper okoljskega ministra Roka Žarnića.

Datum popravil za nazaj
V komisiji so ugotovili, da bi Žarnić moral dati pozitivno mnenje k prostorskemu načrtu Mestne občine Ljubljana do 2. julija lani, a je to storil tri dni kasneje in ga datiral za nazaj. Poleg tega pa naj Žarnić ne bi imel vseh potrebnih soglasij družbe za avtoceste (Dars), ki naj bi dala negativno mnenje. Komisija meni, da bi minister moral upoštevati Darsovo mnenje, medtem pa na ministrstvu trdijo, da soglasje tu ni potrebno.

Minister je kot priča pred parlamentarno preiskovalno komisijo sicer pojasnil potek sprejemanja OPN MOL s strani ministrstva in priznal, da je podpis dal 5. julija (ker ga prej ni bilo v službi), na dokumentu pa je odtisnjen datum 2. julij.

Komisija omenja še, da se je za čim hitrejšo izpeljavo vseh postopkov zavzemal župan MOL Zoran Jaković.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.