Slovenija
69 ogledov

Komisija preučuje Klemenčičevo

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Protikorupcijska komisija, ki jo vodi Goran Klemenčič, preiskuje domnevne nepravilnosti pri izdaji računa Pošti Slovenije s strani odvetniške pisarne Nine Zidar Klemenčič. Na pošti očitke zavračajo.

Komisija za preprečevanje korupcije je prejela prijavo zoper Pošto Slovenije zaradi domnevno spornih odvetniških storitev, ki jih je pošta naročila in plačala pri pisarni odvetnice Nine Zidar Klemenčič, poroča današnji Dnevnik. Storitve bi namreč po mnenju prijavitelja moral poravnati Aleš Hauc osebno. Zaradi nje naj bi bila pošta oškodovana za dva tisoč evrov.

Na komisiji za preprečevanje korupcije so za STA potrdili, da so prijavo prejeli pred približno enim mesecem in je trenutno še v obravnavi. Ker je odvetnica Nina Zidar Klemenčič soproga prvega moža komisije Gorana Klemenčiča, je slednji avtomatično izvzet iz vsakega pretoka informacij, obravnave in odločanja o zadevi. Poleg omenjenega primera komisija po poročanju časnika obravnava še eno zadevo, v kateri je omenjena Zidar Klemenčičeva.

Ni šlo za "zasebno" svetovanje
Na Pošti Slovenije odgovarjajo, da o konkretni zadevi s strani protikorupcijske komisije doslej še niso bili obveščeni. "Vsekakor pa bo Pošta Slovenije sodelovala in predala vso zahtevano dokumentacijo, ko bo uradno pozvana," so zatrdili.

Ostro so zavrnili tudi vsakršne navedbe, da naj bi šlo za osebno storitev Haucu. "Omenjena odvetniška pisarna je namreč izvedla svetovanje poslovodstvu družbe glede akta o ustanovitvi Pošte Slovenije in poslovnika o delu nadzornega sveta, zato ne moremo govoriti o zasebnem pravnem svetovanju generalnemu direktorju Pošte Slovenije Alešu Haucu," pravijo na Pošti Slovenije.

Omenjene storitve so bile po njihovem mnenju opravljene v skladu s pogodbo med odvetniško pisarno Zidar Klemenčič in Pošto Slovenije kot naročnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.