Slovenija
8 ogledov

Komisija vendarle o Lukšiču

09112007_Luksic_Bobo43 Žurnal24 main
Člani pristojne komisije so se kljub odločbi informacijske pooblaščenke odločili, da bodo razpravljali o zapletu zaradi naloge, ki jo je profesor na FDV dal študentom.

Člani državnozborske komisije za peticije so sklenili, da bodo na nadaljevanje razprave o domnevni zlorabi profesure predavatelja na Fakulteti za družbene vede (FDV) in podpredsednika SD Igorja Lukšiča, ki bo predvidoma konec novembra, povabili tako slednjega kot tudi prvopodpisanega pod peticijo za Lukšičev odstop Petra Peterko

Samostojni poslanec Slavko Gaber je sicer predlagal, naj o zadevi Lukšič ne razpravljajo, saj se je o njej izrekla informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. "Priznajmo si, da smo se z našim razpravljanjem v odnosu do univerzitetnega prostora rahlo prehiteli," je dejal in spomnil, da je informacijska pooblaščenka v petek izdala sklep, s katerim je ustavila postopek proti FDV in profesorju Lukšiču v zvezi z izvajanjem sporne raziskave.

Prepričan je namreč, da kot poslanci nimajo pristojnosti, da bi razpravljali o tem, kako potekajo katerikoli predmeti na katerikoli univerzi v tej državi, vendar so njegov predlog člani komisije zavrnili.

Zvonko Černač (SDS) je ocenil, da področje zbiranja zasebnih podatkov v zadevi Lukšič ni bilo nikoli sporno, po njegovem mnenju je vprašljivo področje zlorabe profesure v politične namene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.