Slovenija
278 ogledov

Komisija – zavod za zaposlovanje?

Jernej Knific je kritičen do načina, kako se izbirajo kandidati za posamezne fun Žurnal24 main
Kadrovske zdrahe. Še eno kadrovanje brez argumentov in predstavitve programov je bilo kaplja čez rob.

“Tako imenovana Simčičeva komisija je znova poteptala vsa demokratična načela in vse dozdajšnje dogovore,” se je svetnik Jernej Knific (SD) odzval na zadnjo dopisno sejo, na kateri so morali svetniki na hitro podati menja glede treh kandidatov za direktorja postojnskega vrtca.

Kadrovska komisija postaja majhen zavod za zaposlovanje. Pozivam župana in občinski svet, naj jo razpusti.
Jernej Knific.

Knific pravi, da mora po že ustaljeni, a sporni praksi občinski svet o kandidatih za različna mesta v javnih zavodih odločati, ne da bi od kadrovske komisije, ki jo vodi svetnik Janko Simčič (Lista Skupaj), dobil obrazložitve, argumente, predvsem pa brez predstavitve programov dela predlaganih kandidatov. "Jasno je, da so kadrovanja politična, potrjeni pa vnaprej izbrani," trdi Knific.

Simčič, ki ga je naša prošnja za komentar vznejevoljila, češ da zadeva ni vredna objave, je poudaril, da komisija predloge za kandidate občinskemu svetu posreduje na podlagi strokovnih argumentov. “Občinski svet pa je politični organ, ki lahko predloge komisije sprejme ali zavrne,” je dejal, Knificova opozorila pa označil za neverodostojno moraliziranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.