Slovenija
25 ogledov

Komljanec se vrača

Če ga bo izolski občinski svet potrdil za direktorja ZD Izola, bo moral Evgenij Žurnal24 main
Svet soglasen za Komljanca. Spet očitki, da ne more biti direktor in zdravnik zasebnik.

“Svet zavoda je za direktorja predlagal Evgenija Komljanca. Šest članov je bilo za in nihče proti,” je po včerajšnji seji dejal Radivoj Nardin, predsednik sveta zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Izola. Zdaj bo treba najprej počakati 15-dnevni pritožbeni rok, šele nato bo, če ne bo pritožb, svet zavoda izolskemu občinskemu svetu (predvidoma konec februarja) v soglasje predlagal Komljanca za direktorja. Od sobote do uradnega imenovanja za direktorja pa bo Komljanec vršilec dolžnosti direktorja ZD Izola.

“Ne more biti direktor”
Še pred njegovim imenovanjem pa so se ta teden znova pojavili očitki, da dela direktorja ZD Izola ne more opravljati, ker po zakonu o zdravstveni dejavnosti hkrati ne bi smel imeti zasebne koncesije. Avtorji anonimnega pisma, ki smo ga prejeli, so se zato obrnili na Komisijo za preprečevanje korupcije.

Pogodba o poslovodenju
“Ministrstvo za zdravje in zavod za zdravstveno zavarovanje sta že leta 2002, ko je Komljanec postal direktor, opozorila, da gre za nezakonito stanje,” je izpostavil Tomislav Vitezica, občinski svetnik iz vrst stranke Izola je naša in nekdanji član sveta zavoda ZD Izola. Nardin na očitke odgovarja, da bodo v času Komljančevega vedejevstva z njim sklenili pogodbo o poslovodenju na enak način, kot jo je dobila zdajšnja vršilka dolžnosti Gordana Živčec Kalan, s čimer Komljanec ne bi bil v nobenem konfliktu. “S Komljancem kot direktorjem bomo sklenili pogodbo o delovnem razmerju, in če bo potrjen na občinskem svetu, se bo moral ali odpovedati koncesijski dejavnosti ali zadeve rešiti tako, da bodo v skladu z zakonom. To je bilo Komljancu jasno povedano in se je s tem tudi strinjal,” je dodal Nardin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.