Slovenija
40 ogledov

Komu 1.900 evrov plače?

Matjaž Zanoškar (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nadomestne volitve. Zanoškar napoveduje drugi krog.

Slovenj Gradec. “Po mojem mnenju imajo štirje kandidati možnost, da se uvrstijo v drugi krog. Za ta krog pa sem podprl vse kandidate,” je za Žurnal24 povedal Matjaž Zanoškar, nekdanji župan Slovenj Gradca.

Hitra cesta je prioriteta

Njegovega nekdanjega stolčka si želi sedem kandidatov. “Za te čase in glede na primerjavo, koliko plače ima predsednik vlade, se mi zdi plača 1.900 evrov neto za župana Slovenj Gradca kar primerna,” je za Žurnal24 povedal Jurij Šumečnik, kandidat za novega župana Slovenj Gradca, ki ga podpira stranka SD. Poleg njega se bodo v boj podali Bojan Mestek s podporo SDS in NSi, Boris Raj za Zares, neodvisni Andrej Čas, Ksandi Javornik in Vinko Vrčkovnik ter Peter Pungartnik s podporo Desusa. Zadnji napoveduje drugi krog volitev, v katerem vidi sebe in tekmeca Mesteka ali Šumečnika.

Večina kandidatov na prvo mesto kot razvojni projekt postavlja izgradnjo hitre ceste do Koroške. “Občina je v kar dobri kondiciji, se pa da v dveh letih in pol še marsikaj narediti. Če bom župan, pa zagotovo ne bom dodatno zadolževal občine,” je za Žurnal24 pojasnil Pungartnik, Mestek pa je poudaril, da misli, da bo le en krog volitev in da bo zmagal on.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.