Slovenija
22 ogledov

Komu so šteti dnevi

Janez Janša Saša Despot
Morebitne menjave. Špekuliramo, kateri šefi bi lahko bili zamenjani in kdo bi utegnil priti namesto njih. Kako bodo izbirali? ”Kadrovali bomo po sposobnostih in osebnem poštenju,” se je zavezala koalicija.

Ljubljana. Ljudi se ne bo ocenjevalo po "politični pripadnosti oziroma pripadnosti klanu, lobiju, forumu ali cehu". Tako je zapisano v koalicijski pogodbi. Kljub temu smo povzeli neuradne informacije, katere predsednike uprav in direktorje državnih podjetij oziroma družb z velikim državnim vplivom bi utegnili zamenjati oziroma jim ne bi podaljšali mandata.

Marinič in Hauc bosta v razvoj Pošte Slovenije vključila tudi nekatere predloge, | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Luka Koper. Predsednik uprave Gregor Veselko ter člana Tomaž Martin Jamnik in Marko Rems pri novi oblasti najbrž ne bodo priljubljeni. Koprski župan Boris Popovič si menda želi priti do besede pri odločanju o imenovanju novih članov uprave. Pred kratkim so kot njegovega kandidata omenjali Zdravka Hočevarja, šefa Rižanskega vodovoda.

NKBM, Pošta. Večkrat se je že omenjalo, da bi rad postal novi direktor Nove KBM zdajšnji generalni direktor Pošte Aleš Hauc. Če bi mu uspelo, naj bi Pošto prevzel zdajšnji župan Franc Kangler, je med drugim slišati v Mariboru.

"To je banana republika, ne pa neka urejena država," je izplačevanje visokih reg | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Energetika. Tu bodo zamenjave verjetno najštevilnejše. Damjan Koletnik bi utegnil prevzeti Holding Slovenske elektrarne, bivši minister Andrej Vizjak podjetje Gen energija (nekateri Vizjaka sicer omenjajo kot morebitnega novega šefa Darsa), Eles bi lahko po novem vodil brat predsednika države Vito Türk, Termolektrarno Šoštanj pa vnovič Uroš Rotnik.

• Vodenje Slovenske tiskovne agencije bi lahko prevzel Uroš Urbanija, zdajšnji urednik spletnega portala MMC.

• Med podjetji, kjer bi lahko zamenjali vodstvo, so med drugim tudi Intereuropa, Hit, Adria Airways, vsa elektropodjetja ter tudi Pivovarna laško, družbe iz njene skupine in Istrabenz, v NLB pa sicer že iščejo novega šefa.

Preberite še komentar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.