Slovenija
17 ogledov

Komunisti trgujejo s Severno Korejo

Rusija je le ena izmed držav, ki prodaja orožje Severni Koreji. Žurnal24 main
Komunistična Severna Koreja, ki ima 23 milijonov prebivalcev, razpolaga z eno največjih vojska. Za vojaške namene letno porabi do četrtino bruto domačega proizvoda.

Severna Koreja je od leta 2003 od Kitajske, Rusije in drugih držav kupila za 65 milijonov dolarjev orožja, s katerim želi okrepiti svoje oborožene sile, je danes izjavil južnokorejski poslanec Kwon Young Se iz vladajoče Velike narodne stranke (GNP). Po njegovih besedah je Pjongjang kupil orožje poleg omenjenih držav še od Slovaške in Nemčije.

Podatke je pridobil od južnokorejske obveščevalne službe, vendar je Nacionalna obveščevalna služba, največja južnokorejska obveščevalna agencija, medtem pojasnila, da mu podatkov ni posredovala.

Za kakšno vrsto orožja gre, južnokorejski poslanec ni navedel, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Komunistična Severna Koreja, ki ima 23 milijonov prebivalcev, razpolaga z eno največjih vojska. Za vojaške namene letno porabi do četrtino bruto domačega proizvoda, kažejo podatki ameriškega State Departmenta. Po poročanju AP ima Pjongjang 1,17 milijona vojakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.