Slovenija
1 ogledov

Koncentracija presegla opozorilno vrednost

V soboto povišanih koncentracij ozona na agenciji ne pričakujejo. Žurnal24 main
Koncentracija ozona je na merilnem mestu Koper presegla opozorilno vrednost 180 nanogramov na kubični meter, so sporočili iz Agencije RS za okolje.
 

Pazite na previsoko koncentracijo

Koncentracije ozona, ki presegajo opozorilno vrednost, sicer dražijo sluznico in dihala. Agencija RS za okolje tako ljudem s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka priporoča, da v tem času ostanejo v zaprtih prostorih, kjer je koncentracija ozona nižja. Zdravim ljudem pa, da se izogibajo naporov v času trajanja previsoke koncentracije.

Merilno mesto je glede meritev ozona locirano tako, da podatki veljajo za širšo okolico.

Na agenciji opozarjajo, da je glede na vremensko napoved mogoče pričakovati preseženo opozorilno vrednost koncentracije ozona še vse popoldne, v poznih večernih urah pa naj bi koncentracija padla.

V soboto povišanih koncentracij ozona na agenciji ne pričakujejo.

Sončni, vroči in jasni dnevi s temperaturami nad 30 stopinj Celzija in šibkimi vetrovi, kakršni bodo pogosti tudi v naslednjih dveh mesecih, so najugodnejše razmere za nastanek ozona.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.