Slovenija
76 ogledov

Koncert za pomoč Haitiju

"Akcijo želimo izvesti spomladi ali na začetku poletja, toda vse bo odvisno od r Žurnal24 main
Otrokom na Haitiju bi radi priskrbeli streho nad glavo.
V stikih z nuncijem
prek Vatikana. "Prišel sem v stik z apostolskim nuncijem na Haitiju, nadškofom Bernarditom Auzasom. On naj bi, če bo glede na razmere možno, našel projekt, pri katerem bi naša skupina sodelovala s postavitvijo strehe," pravi Marjan Škvarč, župnik v Pivki in član skupine.

"Odločitev za Haiti je padla po letošnjem katastrofalnem potresu, toda glede na to, da ga je zdaj prizadela še epidemija kolere, so zadeve še negotove," pravi Miran Žitko, vodja pivške skupine Bejž če uejdeš, znane po humanitarnih akcijah Streha nad glavo. Strehe na šolah in bolnišnicah so v zadnjih letih zgradili na Slonokoščeni obali, v Vietnamu, Peruju in Kirgiziji. Okrog deset akcij so izvedli doma, med drugim na Bovškem in v Železnikih.

Miklavžev koncert
Za odpravo na Haiti bodo sredstva zbirali na tradicionalnem dobrodelnem Miklavževem koncertu, ki bo v nedeljo ob 17. uri v pivški dvorani Skala. "Povabili smo domače ansamble, ki so se velikodušno odpovedali honorarju. Z njihovo pomočjo bomo lažje zbrali želenih deset tisoč evrov. Velik del vsako leto prispevajo tudi Občina Pivka in drugi majhni dobrotniki z velikimi srci," pove Žitko.

Če bo odhod na Haiti zaradi kolere prenevaren, bomo pomoč usmerili drugam. Potreb je ogromno.
Marjan Škvarč

Zbrani denar bodo namenili za nakup materiala, vse druge stroške (poti, nastanitve) pa bo kril vsak prostovoljec sam. Druščino, ki deluje že 13 let, v glavnem sestavljajo podjetniki, v njihovih vrstah pa so tudi zdravnica, sodnik, gasilec, župnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.