Slovenija
21 ogledov

Končno bo konec

Zaradi del na Ježici bo zaprt del Obvozne ceste pred krožiščem. (Foto: Anže Petk Žurnal24 main
Ježica. Dela v krožišču je od SCT prevzelo podjetje KPL, zaključek 1. junija.

Ljubljana. Zaradi dokončanja krožišča na Ježici bo od danes do četrtka zaprt del Obvozne ceste pred krožiščem. Obvoz iz smeri Bežigrada bo urejen po severni obvoznici, iz smeri Črnuč prek Gameljn, iz smeri Broda pa po Avšičevi ulici mimo Kleč in Savelj na severno 
obvoznico.

Krožišče bo popolnoma prevozno v petek, dela pa bodo končali 1. junija, je povedal Zvonko Šavor, direktor podjetja KPL, ki je nedokončan projekt prevzelo od SCT.

Zadnja dela 130 tisočakov
Po Šavorjevih besedah je treba zgraditi še pločnik in kolesarsko stezo ter urediti komunalno infrastrukturo. Med drugim bodo položili zaključni sloj asfalta in uredili hortikulturo, je dodal Šavor.

Vrednost del, ki jih bo izvedlo podjetje KPL, je okoli 130 tisoč evrov, skupni stroški izgradnje krožišča pa znašajo 385 tisoč evrov.

Civilni nadzor nad policijo

Žemva opozarja, da so v Mariboru zaznali poostren policijski nadzor kolesarjev. “Ker tudi v Ljubljani pričakujemo nekaj podobnega, smo v pripravljenosti. Na spletu bomo odprli vprašalnik, kjer bodo kolesarji lahko komentirali, če se jim bodo globe zdele nepravične in preostre,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.